Stedendriehoek

Trend verfkleuren 2020

Hebben de muren in jouw huis al jarenlang dezelfde kleur? Dan wordt het misschien tijd om eens een andere kleur op de muur aan te brengen. Voordat je begint met het verven van jouw muren, moet je natuurlijk eerst verf kopen. Dit doe je natuurlijk niet zomaar. Nee, je wilt ongetwijfeld eerst weten wat de trends op dit gebied zijn. Daarom vertellen wij je hier wat de trend verfkleuren voor 2020 zijn!

Natuurlijke tinten
De natuurlijke tinten mogen dit jaar niet ontbreken wanneer we het hebben over de trends voor wat betreft verfkleuren. Bij deze natuurlijke tinten kun je denken aan kleuren die veel in de natuur voorkomen. Zo wordt het dit jaar echt een trend om kleuren van mos, gras en boomschors op de muur aan te brengen. Aangezien het rustige kleuren zijn, zijn ze heel goed met elkaar te combineren. Bovendien zorgen ze voor rust in huis.

Felle kleuren
Ben je iemand die juist van felle kleuren houdt? Ook dan kom je in 2020 helemaal aan je trekken. Opvallende kleuren zoals zilver, roze, oranje en mintgroen behoren namelijk ook tot de trends op het gebied van verf. Het zijn nogal gewaagde kleuren om op de muur aan te brengen, maar het geeft zeker een nieuwe dimensie aan een ruimte. Vind je de kleur vrij druk? Verf er dan niet de gehele ruimte mee, maar beperk je bijvoorbeeld tot één muur of een deel van een muur. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde elementen aan te brengen met een drukkere kleur, denk hierbij aan bepaalde vormpjes of symbolen.

Tranquil dawn
Als we de experts mogen geloven, is tranquil dawn de kleur van het jaar 2020. Dit is een lichtgrijze kleur, waar een tintje groen in verwerkt zit. Wil je dit jaar helemaal met de trend meegaan? Dan breng je dus tranquil dawn aan op jouw muren.