Stedendriehoek

Toyota TOP Partner Internationaal Olympisch Comité

APELDOORN – Sinds 1 januari 2017 is Toyota wereldwijd TOP Partner van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dit is de eerste sponsorovereenkomst tussen een autofabrikant en het IOC. De samenwerking tussen Toyota Motor Corporation en het IOC loopt tot en met 2024. Dit houdt onder meer in dat Toyota wereldwijd de automotive sponsor is. “Een unieke samenwerking”, aldus Theo van Meene van Toyota Wagenmaker te Apeldoorn.

Onlangs zijn de eerste tijdelijke auto’s overhandigd aan vijftig sporters van TeamNL, aan baanwielrenners Kyra Lamberink, Shanne Braspennincx en Roy Eefting, op Sportcentrum Papendal in Arnhem. “Het betreft de Toyota AYGO, Toyota Yaris benzine en hybride en één Toyota Auris TS. Alle auto’s zijn voorzien van een sticker: het Toyota logo met ‘TeamNL rijdt Toyota’ op de deur. De afgelopen weken hebben de olympische- en paralympische sporters een keuze kunnen maken uit een van de auto’s.” In totaal gaat Toyota meer dan 65 auto’s leveren aan de sporters. Alle auto’s worden ingezet via een leasecontract met Toyota Financial Servies (TFS).
De afgelopen maanden zijn gebruikt om verdere invulling te geven aan de samenwerking. Onderdeel van de sponsorafspraken is de inzet van Toyota’s voor olympische- en paralympische sporters. De nationale olympische comités, in Nederland de NOC*NSF, bepaalt welke sporters hiervoor in aanmerking komen.
“Elke sporter heeft een voorkeur voor een dealer aangegeven”, legt Theo uit. “Veelal de dealer in de woonplaats van de sporter, maar het kan ook zijn dat dealer dichtbij de trainingslocatie de auto levert. De leverende dealer is ook de dealer waar het regulier onderhoud gaat plaatsvinden. Alles om voor de sporter de aflevering en het onderhoud aan de auto zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.”