Stedendriehoek

TOTZO in de race voor prijs

TOTZO, een ontmoetingsinitiatief van Stimenz, maakt kans op een Appeltje van Oranje 2024. Tot en met vrijdag 31 mei is het mogelijk om te stemmen op TOTZO. Er zijn in totaal vijftig projecten in de race voor de Appeltjes van Oranje, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar ‘Eenzaamheid verminder je samen!’ Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar initiatieven die erin slagen mensen actief te betrekken in een samenleving waar niemand er alleen voor staat. Een op de zeven Nederlanders voelt zich eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden, maar komt meer voor onder jongeren en ouderen. Initiatieven die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid zijn daarom onmisbaar voor onze samenleving. TOTZO is een ontmoetingsinitiatief dat bijdraagt aan het verminderen van eenzaamheid. Dit gebeurt door mensen uit Apeldoorn samen te brengen om nieuwe mensen te ontmoeten. Deelnemers ondernemen bij TOTZO samen gezellige activiteiten waar mooie vriendschappen uit ontstaan.

De Appeltjes van Oranje worden in oktober uitgereikt door Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro voor het initiatief. Stemmen voor het Appeltje van Oranje kan tot en met 31 mei via stem.oranjefonds.nl.