Stedendriehoek

Tommaso zoekt een warm thuis in omgeving Stedendriehoek

Eind augustus is het zover. Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Italiaan Tommaso. Voor hem is het High School Holland team van Travel Active op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

De 17-jarige Tommaso is een sociale, doelgerichte en intelligente jongen met een passie voor koken. Daarnaast is hij graag actief bezig en vindt het leuk om samen met zijn vrienden te voetballen, basketballen, zwemmen of motorrijden. Tijdens zijn uitwisseling in Nederland lijkt het hem leuk om naar een indoor skibaan te gaan om zijn favoriete sport te kunnen beoefenen: skiën. De nieuwsgierige jongen vertelt: “Ik kan niet wachten tot ik naar Nederland kan komen en de verschillen tussen onze culturen kan ontdekken.”

Aanvulling

De familie Van Boxmeer-Aanraad is sinds februari 2021 gastgezin voor de Italiaanse uitwisselingsstudente Martina. “Wij zochten een student die temperamentvol is en over het algemeen zijn dat wel de meeste Italianen. Daarom kozen wij ervoor om Martina een warm thuis te bieden”, vertelt gastmoeder Karen. “En gelukkig hebben wij geen spijt, want ze is een aanvulling op ons gezin. Het is ontzettend mooi om te zien hoe een meisje van 17 jaar haar weg vindt in een totaal nieuwe omgeving met een totaal nieuw gezin!”

Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen, iedereen kan gastgezin zijn. Het High School Holland-programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Lokale tripjes

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinator. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active. Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team, via e-mail highschoolholland@travelactive.org, telefoon 085-2224810 of bezoek de website www.travelactive.nl/high-school-holland.