Stedendriehoek

Toespraak Rutte door 7 miljoen mensen bekeken

STEDENDRIEHOEK – Maandagavond 19.00 uur sprak minister-president Mark Rutte Nederland toe. Ongeveer 7 miljoen mensen hebben de toespraak via de televisie bekeken, die op NPO, RTL en SBS werd uitgezonden. Ook online was de toespraak te volgen, evenals via meerdere radiozenders.

De boodschap van Rutte was duidelijk. “In de wereld van vandaag zijn nieuws en informatie sneller dan het licht en is een mening ook snel gegeven.” Hij benadrukte dat het kabinet de adviezen van deskundigen hanteert in de aanpak van het coronavirus. “Het is belangrijk dat we op dat kompas van wetenschappelijke kennis en betrouwbare feiten blijven varen.”

Rutte zei verder in zijn toespraak dat het kabinet de zorgen en de vragen in de samenleving snapt. Hij legde dan ook uit waarom er voor het huidige beleid is gekozen: ‘een gecontroleerde aanpak van het virus’. Dat betekent dat een groot deel van Nederland besmet zal raken met het coronavirus, waardoor er groepsimmuniteit ontstaat. Het virus kan zich dan niet langer verspreiden waardoor het aantal nieuwe besmettingen zal afnemen. De maatregelen die zijn genomen in Nederland blijven onveranderd van kracht.