Stedendriehoek

Toertocht Marechaussee start en finisht op andere plek

APELDOORN – De jaarlijkse, doordeweekse toertocht van de Koninklijke Marechaussee, die dit jaar op woensdag 17 april verreden wordt, vertrekt en finisht dit jaar niet bij de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn. Door het internationaal dreigingsbeeld is de beveiliging van de kazerne aangescherpt en is het niet meer mogelijk om de kazerne open te stellen voor de deelnemers aan de toertocht.

Niet alleen personeel van defensie is bij deze toertocht van harte welkom, maar ook de leden van de regionale wielertoerclubs en individuele rijders zijn van harte welkom. Vorig jaar meldde zich zelfs een koppel e-bikers aan de start. De organisatie had er geen moeite mee, maar het dragen van een valhelm is voor iedereen verplicht, dus ook voor e-bikers. Voor het inschrijfbedrag hoeft ook niemand het te laten. De gesponsorde tocht vraagt aan medewerkers van defensie (inclusief defensieveteranen) €5,- voor deelname en alle overige rijders kunnen voor €8,- via de website van de SportFrinten voor deze prachtige tocht over de Veluwe en door de landelijke gebieden rond Apeldoorn inschrijven.

De Adelaar brengt redding

Nu de kazerne als vertreklocatie niet beschikbaar is, diende op zeer korte termijn een nieuwe vertreklocatie gevonden te worden. De oplossing werd gevonden op Sportpark Orderbos waar Ren- en ToerVereniging De Adelaar de oplossing bracht. In het clubhuis vindt nu de registratie van de deelnemers plaats en het vertrek is vanaf 08.30 uur vanaf het terrein van De Adelaar.

Samenwerking met Stichting SportFrinten

Al jaren werkt de Sportcommissie van de Koninklijke Marechaussee met de Stichting SportFrinten samen om deze unieke toertocht, die al zeker dertig jaar verreden wordt, in stand te houden. Voor iedereen is het eenvoudig mogelijk gemaakt om via de website www.sportfrinten.nl digitaal in te schrijven. Op de dag zelf bij De Adelaar inschrijven is ook mogelijk, maar dan betaalt men 2 euro meer dan via de website. De prijzen gelden overigens voor zowel de route van 70 als 120 kilometer. Als de tocht volbracht is, is er voor iedere deelnemer als beloning een medaille. Wordt ook nog aan de toertochten van de sportfrinten in Schijf en Alblasserwaard deelgenomen, dan word je ‘master der sportfrinten 2024’ en ontvang je naast een afzonderlijke medaille voor elke tocht ook het masterinsigne. Schrijf je gelijk voor twee of drie tochten in, dan betaal je minder per tocht. Zie voor meer informatie de website van de Stichting SportFrinten.