Stedendriehoek

Tips voor het kiezen van de juiste bedrijfskleding

Veel bedrijven hebben bedrijfskleding voor hun werknemers. Dit is vaak het geval bij winkels, waarbij het duidelijk moet zijn wie in dienst is zodat klanten vragen kunnen stellen. Hiernaast draagt het natuurlijk ook bij aan de representativiteit van het bedrijf. Maar hoe kies je nu eigenlijk bedrijfskleding en waar moet je op letten? Wij vertellen je er graag meer over. Lees dus snel verder!

 

Houd rekening met de stijl van het bedrijf

Aangezien bedrijfskleding dient als een promotiemiddel, is het belangrijk dat de stijl van de kleding aansluit op de stijl van het bedrijf. Denk maar aan de kleuren die in je huisstijl zitten, maar ook bijvoorbeeld werkkleding bedrukken met logo of een slogan. Dit is namelijk ook erg goed voor je naamsbekendheid, aangezien mensen uit de doelgroep je merk op een gegeven moment gaan herkennen. Hiernaast ben je representatief voor je bedrijf en ziet dit er professioneler uit.

 

Koop de kleding bij een specialist

Zoals we net benoemden is bedrijfskleding eigenlijk ook je visitekaartje. Dan wil je natuurlijk niet dat de kleding snel lelijk wordt en er goedkoop uitziet. Koop de kleding daarom bij een professioneel bedrijf of een specialist in bedrijfskleding. Deze kleding is van goede kwaliteit en zal daarom ook langer mooi blijven. Zo hoef je dus ook minder snel opnieuw bedrijfskleding te bestellen.

 

Borduren of bedrukken

Verder heb je de keuze uit het laten bedrukken van bedrijfskleding of iets laten borduren. Zo kun je bijvoorbeeld het logo op een shirt bedrukken. Het enige nadeel hiervan is dat de bedrukking er sneller af kan gaan na verloop van tijd. Met een bedrukking is dit anders. Dit blijft wel langer zitten, alleen is de kwaliteit soms iets minder mooi. Het ligt er dus een beetje aan wat je wensen zijn en wat je mooier vindt.

 

Pasvorm

Ieder figuur is anders en zo ook dat van je werknemers. Het liefst zou je natuurlijk veel dezelfde shirts bestellen, alleen dit gaat helaas niet. Tenminste, niet in dezelfde maat. Daarom is het goed om van te voren te inventariseren welke maten iedereen ongeveer heeft. Hier kun je dan weer de inkoop op afstemmen. Het beste is om meerdere stuks van een bepaalde maat te bestellen. Zo heb je een voorraad. Mocht er kleding van je werknemers kapot gaan, kun je gelijk een andere meegeven. Of in het geval als er een nieuwe medewerker in dienst komt.