Stedendriehoek

Tips voor een goede nachtrust

Veel mensen hebben helaas geen goede nachtrust, terwijl dit wel een groot effect heeft op je gezondheid. In dit artikel lees je daarom 5 tips voor een goede nachtrust. 

1: Een goed bed

Je bed heeft een enorm effect op je nachtrust. Je wilt natuurlijk een bed wat zo comfortabel mogelijk ligt. Voor optimaal comfort en ondersteuning kun je het beste gaan voor een boxspring. Dit komt door de springveren in de bedbodem. Ook is een boxspringbed hoger dan de meeste bedden en dat zorgt voor een fijnere in- en uitstap.

Wil je ook comfortabel slapen op een luxe boxspring? Kijk dan snel bij Beddenleeuw.

2: Een donkere slaapkamer

Ons lichaam is over het algemeen heel gevoelig voor licht en donker. Als het goed donker is, zorgt je lichaam ervoor dat je automatisch slaperig wordt. Daarom is het voor een goede nachtrust belangrijk om in de slaapkamer zo min mogelijk licht binnen te laten. Dit kan makkelijk gedaan worden door bijvoorbeeld verduisteringsgordijnen te nemen. Een andere simpele manier om je kamer zo donker mogelijk te maken, is om een tochtrol te gebruiken. Die leg je dan onder de slaapkamerdeur om ervoor te zorgen dat er geen licht onderdoor komt.

3: Opgeruimd en netjes

Uit onderzoek is gebleken dat je beter slaapt in een opgeruimde slaapkamer dan in een rommelige. Ruim daarom je slaapkamer goed op voor een optimale nachtrust. Om het opruimen makkelijker te maken, is het een goed idee om voor voldoende opbergruimte te zorgen in de slaapkamer. Probeer ook iedere dag even op te ruimen. Een opruimrondje van 5 minuten is een kleine moeite, maar het heeft een groot effect op je nachtrust.

4: Een stille slaapkamer

Stilte zorgt voor betere nachtrust. Probeer daarom altijd zoveel mogelijk onnodig geluid in je slaapkamer te voorkomen. Ook goede kwaliteit oordopjes zijn een goede en makkelijke manier om zoveel mogelijk geluid te vermijden. Kun je nog wel wat extra hulp gebruiken voor een goede nachtrust? Probeer dan eens white noise.

5: Een slaapkamer is een slaapkamer

Je komt makkelijker tot rust als je je slaapkamer alleen als slaapkamer gebruikt. Je kunt dus beter niet studeren of werken in je slaapkamer. Heb je geen andere keuze? Dan kun je het beste elke keer voor je gaat slapen zorgen dat je bureau opgeruimd is. Op die manier word je niet telkens herinnerd aan je werk.