Stedendriehoek

Tips om veilig te wonen in de Stedendriehoek

Het is prettig wonen in de Stedendriehoek, maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarom dit keer aandacht voor een aantal tips met aandacht voor veilig wonen. Zo maken we het niet alleen voor onszelf een stukje veiliger, maar ook voor de hele buurt!

1. Een goede band in de buurt
Dingen worden al heel veel veiliger als we wat meer naar elkaar omkijken. Dat begint met een goede onderlinge vertrouwensband. Het is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger, dat iedereen in de straat elkaar kent. Maar het is nog steeds net zo eenvoudig om eens bij je buren aan te bellen en een praatje te maken.

2. Wees voorbereid als er toch iets misgaat
Je hoopt niet dat je het nodig hebt, maar het is wel belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Welke je nodig hebt, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Een zzp’er die voor zijn werk een auto koopt heeft bijvoorbeeld een zakelijke autoverzekering nodig. Heb je veel kostbare spullen in huis? Dan moet je daar juist een aparte verzekering voor afsluiten.

3. Zorg voor veel licht
Dieven gaan graag ongezien te werk. Dat betekent dat ze liever een donkere tuin insluipen dan vol in de schijnwerpers staan. Kijk daarom eens goed naar je huis en tuin. Zijn er duistere plekjes die je met wat verlichting minder aantrekkelijk voor inbrekers maakt? Dan is het zeker de moeite om in wat extra lampen te investeren.

4. Laat de lampen aan als je weg bent
Vergeet ook niet om de lampen in huis aan te laten als je met vakantie bent. Anders zien dieven al snel dat je niet thuis bent en word je een makkelijk doelwit. Schakelaars met timers zijn erg handig om lampen op bepaalde tijdstippen aan en weer uit te laten gaan. Zo lijkt je huis bewoond, ook als je er niet bent!

5. Altijd blijven opletten
Je kunt de allerbeste sloten op je huis hebben, maar als je ze niet goed gebruikt staan de inbrekers alsnog bij je binnen. Bij alles geldt daarom dat het belangrijk is dat je goed oplet en de juiste maatregelen neemt. Hou daarbij ook eens een oogje in het zeil voor je buren. Dat zullen ze erg waarderen en hopelijk bewijzen ze jou dezelfde dienst. Op die manier maak je het met z’n allen veiliger in de buurt!