Stedendriehoek

Tips om uw woning gereed te maken voor verhuur

Het klaarmaken van een woning voor het verhuren is een belangrijke stap voordat de daadwerkelijke verhuur kan beginnen. Het is fijn als de huurder de woning betreedt en meteen het gevoel krijgt in een thuis te komen.

In dit artikel zal er ingegaan worden op enkele tips om de woning zo goed als tip top in orde te maken voor de verhuur.

Maak de woning goed schoon
De eerste tip is direct de meest voor de hand liggende tip. De woning moet brandschoon zijn voordat de huurder ook maar een stap in de woning zet. Tuurlijk zijn er ook uitzonderingen op deze tip, maar over het algemeen is deze tip van toepassing. Als de huurder in een schoon en netjes huis zijn huurperiode begint zal dit bij de huurder voor het gevoel zorgen dat de verhuurder erg gesteld is op de woning. De huurder zal hierdoor netter omgaan met het huis en de eventuele meubels die u ook verhuurt tezamen met de woning.

Een schoon huis alleen zorgt desondanks niet dat de huurders zuinig zullen zijn op de woning. Een particulier huis verhuren gaat het gemakkelijkst en veiligst via HousingAnywhere. Via HousingAnywhere zal u de optie krijgen om opzoek te gaan naar de huurder die voldoet aan uw criteria voor een huurder (bijvoorbeeld een minimale leeftijd of geen huisdieren). Een goede huurder kan u aan het einde van de verhuurperiode veel kosten schelen.

Investeer in een nieuwe keuken en badkamer
Een badkamer en keuken worden dagelijks gebruikt door u zelf of door eerdere huurders. Als de badkamer of keuken oud is dan is de aanbeveling om te investeren in een nieuwe. De huurder zal hierdoor met nieuwe apparaten beginnen. De kans is groot dat de huurder hierdoor zuiniger en behoedzamer zal omgaan met de badkamer en de keuken. Tevens zal eventuele schade aan een van beide onderdelen toegerekend kunnen worden aan de huurder, daarvoor zijn de badkamer en de keuken niet gebruikt. Ook zullen moderne keukens en badkamers het goed doen om eventuele huurders aan te trekken. Voor de badkamer is het van belang om na te denken over de wensen van de groep huurders die je wil aanspreken. Indien de woning verhuurd zal worden aan mensen op leeftijd zal een douchecabine met een lage instap een vereiste zijn.

Verf of behang de muur
De volgende belangrijke tip is om muren van de woning opnieuw te beschilderen of te behangen. Dit zal zorgen voor een frisse uitstraling van de woning. Het is aan te bevelen om voor een neutrale kleur te kiezen die bij veel potentiële huurders in de smaak zal vallen. Zo vinden veel huurders een witte muur erg mooi, echter worden deze witte muren wel snel vies.

Controleer de sloten
Goede sloten op de deuren van het huis is belangrijk om een gevoel van veiligheid te creëren bij de huurders. Laat daarom de sloten vervangen door moderne sloten. Op deze manier zal de woning beter beveiligd zijn.