Stedendriehoek

Tips om je kleine kamer groter te doen lijken

Op jezelf gaan wonen is super leuk. Je hebt in één klap veel vrijheid, een plek voor jezelf, maar ook veel verantwoordelijkheden in huis. Ook zijn de meeste studentenkamers niet zo groot als je misschien thuis gewend was. In grote steden woon je vaak met een aantal huisgenoten samen en heb je een hele kleine kamer. Toch zijn er manieren om een kleine ruimte groter te doen lijken. Door je kamer op de juiste manier in te richten en de juiste accessoires aan te schaffen, kun je lange tijd genieten van je prachtige studentenkamer!

Meubilair op de juiste plek
Meubilair uitkiezen voor een ruimte is misschien wel de lastigste stap. Veel mensen maken de fout allerlei kleine meubels aan te schaffen en op plekken in de kleine slaapkamer te plaatsen. Het is beter om een aantal grote meubels te kopen die wat rustiger ogen. Veel kleine meubels en accessoires ogen rommelig in een kleine kamer. Probeer ook altijd je grote meubels van de muur af te plaatsen voor een nog grotere ruimte. Zo kun je boven je kleine bed kiezen voor een XXL lamp die de kamer goed verlicht, groot is en niet storend.

Ramen vrijlaten
Kleine ruimtes vul je op met natuurlijk licht. Door je ramen niet te veel te bedekken krijg je iedere dag genoeg daglicht binnen. Dit laat een ruimte groter ogen. Door natuurlijk licht creëer je namelijk de illusie dat een ruimte groter is. Wil je toch grote gordijnen voor je raam? Kies dan altijd voor lichte kleuren. Met lichte, neutrale kleuren kun je makkelijker accessoires combineren en er kan nog genoeg licht doorheen schijnen.

Vergeet de functionele eyecatchers niet
Voor iedere ruimte bestaan er eyecatchers. Met eyecatchers maak je de ruimte af. Je geeft net wat extra’s en ook met eyecatchers kun je een ruimte groter doen lijken. Denk hierbij altijd aan grote accessoires zoals een Bambulah klamboe. Grote eyecatchers stralen luxe uit en bij luxe horen altijd grote ruimtes. Net zoals bij meubilair geldt voor accessoires hetzelfde. Door veel kleine accessoires te gebruiken lijkt de ruimte rommelig en dit wil je absoluut niet in een kleine slaapkamer.

Gebruik je accessoires op de juiste manier
Een aantal eyecatchers gevonden? Het is belangrijk deze op de juiste plek te plaatsen. Denk aan spiegels waarmee je meer licht van buitenaf kunt reflecteren in je slaapkamer. Spiegels dien je altijd tegenover een raam te plaatsen.