Stedendriehoek

Tien binnenactiviteiten die je op een regenachtige dag thuis kunt doen

Foto: Shutterstock

In Nederland is het weer onvoorspelbaar. Het ene moment is de lucht helder blauw en het volgende moment valt de hagel naar beneden. Wat het weer deze zomer doet is dan ook een verrassing. Maar niet getreurd als het een dagje regent, want er zijn genoeg dingen die thuis kunt doen.

  1. Doe een spelletje

Ganzenbord, mens-erger-je-niet of bingo, wat is er gezelliger dan tijdens een regenachtige dag een spelletje met de familie doen? Met een potje Monopoly ben je zo een aantal uur verder.

  1. Bakken

Wat is het toch heerlijk als het huis naar versgebakken koekjes ruikt. Ook leuk is om cupcakes te bakken en vervolgens te versieren. Je kunt ook een bakwedstrijd houden met je gezin. Wie maakt het mooiste, lekkerste of juist raarste baksel?

  1. Knutselen

Zin om creatief bezig te zijn? Ga knutselen! Maak bijvoorbeeld een pastaschilderij of pot van klei. Op internet vind je genoeg inspiratie.

  1. Eten

Wat doen we vandaag met eten? Speel restaurantje met je kinderen. Laat ze een menu samenstellen en menukaart maken. Je kunt ook samen een high tea maken of binnenpicknick (op een kleed in woonkamer) organiseren. Maak zelf lekkere hapjes of laat het bezorgen.

  1. TikTok video maken

TikTok staat bekend om de filmpjes waarin mensen dansen, zingen of playbacken. De video’s kan de maker zelf bewerken met verschillende effecten. Maak (samen met je kinderen) een TikTok filmpje en ontdek hoe het werkt. Als dit allemaal nieuw voor je is ben je er zo een middag mee bezig.

  1. Hutten bouwen

Was jij vroeger buiten druk bezig met hutten bouwen? Dit kun je ook binnen doen met kussens, dekens en matrassen. Laat je kinderen kampeerspullen pakken en overnachten in de woonkamer. Natuurlijk kun je dit ook zelf doen.

  1. Probeer iets nieuws

In coronatijd hebben veel mensen een nieuwe hobby ontdekt. Denk aan puzzelen, een instrument leren bespelen of een moestuin beginnen. Er is vast wel iets wat jij altijd al had willen proberen. Waar wacht je nog op? Begin er nu mee!

  1. Spamiddag

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Trakteer jezelf dan ook op een spamiddag thuis. Creëer de juiste sfeer met geurstokjes en kaarsjes. Geef jezelf een gezichtsmasker, ga (als dat kan) in bad en verzorg je nagels. Dit is ook gezellig om samen met een vriend(in) te doen. Leg vooral even je telefoon weg en kom tot rust.

  1. Films kijken

Popcorn, frisdrank en film, je creëert eenvoudig je eigen thuisbioscoop. Met de komst van allerlei streamingsdiensten is de keuze uit films enorm. Je kunt er voor kiezen om een thema-avond te organiseren met horrorfilms of klassiekers. Je kunt ook kiezen om een filmreeks te kijken, zoals Lord of the Rings of Harry Potter.

  1. Grote schoonmaak

Wil je iets productiefs doen? Houd een grote schoonmaak. Op regenachtige dagen is het meestal wat koeler, waardoor het ideaal is om even in huis aan de slag te gaan. Moet die ene lamp nog opgehangen worden of dat kastje nog geverfd worden, doe nu de klusjes die je al die tijd al uitstelt. Je zult er later profijt van hebben!

Dit artikel verscheen in het recreatiemagazine Kijk Uit.