Stedendriehoek

Thuiskunst krijgt plek in CODA

De laatste hoofdprijs van de online Talens-Thuiskunstwedstrijd van de Klup Apeldoorn is gewonnen door Evelien Dros. Ze won VVV-bonnen met een waarde van 75 euro met haar mooie schilderij Jopie en Peppie. De Thuiskunstwedstrijd is voor alle mensen met een verstandelijke beperking die thuis zitten door de coronacrisis. Ze mogen maken wat ze willen: schilderijen, tekeningen, textiele werken, een lied, een dans of nog iets anders. Als ze het maar zelf maken.

Het schilderij van Evelien is niet alleen mooi in kleurgebruik, het ontroert ook. Ze heeft haar vogel en poes geschilderd. Een uitdrukking van verdriet en troost, wat goed past in deze tijd. Peppie leeft niet meer, maar is als het ware weer tot leven gekomen door Evelien. De afgelopen maanden zijn er iedere twee weken drie winnaars blij gemaakt met VVV-bonnen ter waarde van 75 euro, een Talens Prijzenpakket ter waarde van 50 en 25 euro.

De Thuiskunstwedstrijd heeft vier edities gehad en maakt zich nu op voor een bijzondere expositie bij CODA, met wellicht een uitbreiding naar het verdere Cultuurkwartier (ACEC en Gigant). De wedstrijd heeft veel diverse kunstwerken opgeleverd. In totaal zijn er 62 kunstwerken ingeleverd met onder andere video’s die tijdens een open dag op de Klup Apeldoorn getoond zullen worden. Het heeft bij veel mensen een lach op het gezicht gebracht, ontdekking van talenten en een positieve afleiding tijdens het thuis zitten. De jury is menigmaal ontroerd door de hartverwarmende berichten. Alle kunstwerken zijn ook online terug te zien op de Facebookpagina van de Klup.