Stedendriehoek

Thuis vlaggen voor de vrijheid

APELDOORN – Het is dit jaar alweer 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. Ook Apeldoorn had mooie evenementen op de planning staan om onze bevrijding te vieren, zoals het Apeldoorns Bevrijdingsfestival, de opening van de Canadian Walk, het Canadees Bevrijdingsfestival en de herdenking bij Het Sluisje. Dit alles kan door de coronacrisis geen doorgang vinden.

De Veluwse Vlaggen Industrie heeft daarom, in samenwerking met het Apeldoorns Bevrijdingsfestival, een actie in het leven geroepen: ‘vlaggen voor vrijheid in tijden van quarantaine’. “Juist nu de maatschappelijke betrokkenheid groot is en we als samenleving naar elkaar toe trekken, willen we graag maatschappelijke hulp en respect met elkaar combineren. De opbrengst van deze actie zal volledig ten goede komen aan Het Rode Kruis”, vertelt Pim Hudepohl.

Vlag zoveel mogelijk uithangen

Het doel van de actie ‘vlaggen voor vrijheid in quarantaine’ is om in Apeldoorn, in de periode van 17 april tot en met 5 mei, zoveel mogelijk de unieke bevrijdingsvlag uit te hangen. “Op deze manier kunnen we toch extra stil staan bij de 75-jarige bevrijding van Apeldoorn en Nederland”, aldus Hudepohl.

“De speciale vlaggen kun je bestellen via https://www.vlaggen.com/nederlandse-vlaggen/75-jaar-bevrijding. Nogmaals, de volledige opbrengst van de actie gaat naar Het Rode Kruis, een organisatie die juist in deze moeilijke tijd alle steun kan gebruiken.”