Stedendriehoek

Thuis je eigen fitnessruimte creëren? Deze apparaten mogen niet ontbreken!

Wil je de strijd tegen de overtollige kilo’s aangaan? Of is jou er veel aan gelegen om in shape te blijven? Dan kun je een abonnement afsluiten bij een sportschool in de buurt. Als je dit doet, kun je er op elk gewenst moment sporten. Toch is niet iedereen fan van de sportschool. Sommige mensen schamen zich bijvoorbeeld voor hun eigen lichaam, terwijl andere het niet prettig vinden in het bijzijn van anderen te sporten. Geldt dit ook voor jou? Overweeg dan om thuis een eigen fitnessruimte te creëren. Steeds meer mensen kopen bijvoorbeeld cardio en krachttraining apparaten voor thuis. Wil je thuis ook een fitnessruimte realiseren? In deze tekst vertellen wij jou welke apparaten in dat geval niet mogen ontbreken.

1. Fietstrainer
Als je een racefiets of mountainbike thuis hebt, kun je een fietstrainer kopen. Dankzij dit hulpmiddel kun je binnenshuis trainen op jouw eigen fiets. Deze trainer wordt vooral gebruikt op dagen dat het weer iets minder is. Je hoeft dan namelijk niet de regen of kou in om aan het gewenste aantal kilometers te komen. Omdat steeds meer mensen de laatste jaren een fietstrainer aanschaffen, kun je vandaag de dag allerlei fietstrainers kopen. Ga bij de aankoop niet over één nacht ijs. Als je de tijd neemt, is de kans groot dat je uiteindelijk de beste fietstrainer vindt.

2. Loopband
Ben je niet zo van het fietsen? Dan is de kans groot dat je geen racefiets of mountainbike in huis hebt. Als je naast de fietstrainer ook nog een fiets moet kopen, wordt het mogelijk een duur grapje. Je bent in dat geval een stuk goedkoper uit als je voor een loopband kiest. Met dit apparaat train je eveneens jouw uithoudingsvermogen. Grote voordeel van een loopband is dat hij verschillende instellingen heeft. Hierdoor is hij zowel voor beginnende als getrainde hardlopers te gebruiken.

3. Crosstrainer
Sommige mensen vinden het zonde om een loopband te kopen, omdat je ook hard kunt lopen in de buitenlucht. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar een ander cardio-apparaat. Daarom kopen veel mensen een crosstrainer. Als je traint op dit apparaat, beweeg je zowel jouw onder- als bovenlichaam. Hierdoor train je jouw gehele lichaam. Bovendien verbrand je flink wat calorieën, waardoor een crosstrainer ook geschikt is als je af wilt vallen. Extra bijkomstigheid is dat de bewegingen die je maakt niet belastend zijn.

4. Hometrainer
Mensen die overwegen thuis een fitnessruimte te realiseren, denken waarschijnlijk al snel aan een hometrainer. Dit apparaat is geschikt om aan jouw conditie te werken, maar hij helpt jou ook bij de strijd tegen overtollige kilo’s. Omdat je op een hometrainer alleen jouw onderlichaam gebruikt, verbrand je hier iets minder calorieën dan bij een crosstrainer. Bijkomend voordeel van fietsen op een hometrainer is dat je ondertussen een film of een serie kunt kijken. Op deze manier combineer je het nuttige met het aangename.

5. Gewichten
De bovenstaande vier apparaten zijn eigenlijk vooral bedoeld voor cardio. Dit is een goede eerste stap, maar veel mensen willen ook hun spieren trainen. Wanneer dit ook voor jou geldt, raden wij je aan ook een aantal gewichten te kopen. Dit is namelijk een makkelijke en goedkope manier om thuis krachttraining te doen. Kies bij voorkeur voor gewichten met verschillende, losse schijven. In dat geval kun je de schijven zelf verwisselen, waardoor je makkelijk en snel het gewicht aanpast.

6. Krachtstation
Volstaan gewichten voor jou niet? Dan kun je er ook voor kiezen een krachtstation te kopen. Dit apparaat kost je aanzienlijk meer dan gewichten, maar je kunt er allerlei verschillende oefeningen mee uitvoeren. Met een krachtstation kun je niet alleen jouw armen trainen, maar bijvoorbeeld ook jouw benen. In feite kun je er praktisch jouw hele lichaam mee trainen. Je bepaalt zelf overigens hoeveel kilo je in beweging zet. Dit maakt een krachtstation zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.