Stedendriehoek

The Weeping Elephant komt thuis op de Veluwe

RADIO KOOTWIJK – Na zes jaar is The Weeping Elephant weer thuis op de Veluwe en te zien op de Hoog Buurlose heide bij Staatsbosbeheer. Het betreft een sculptuur van een Afrikaanse olifant, geïnspireerd door beukenbomen uit het bos.

De beukenstammen waarmee The Weeping Elephant is opgebouwd, komen uit de bossen van Staatsbosbeheer op de Veluwe. Het is dan ook mooi om de komende maanden een thuis te bieden aan dit bijzondere kunstwerk.

The Weeping Elephant is op reis en verschijnt in verschillende steden om haar ode aan de wildernis te brengen. De olifant hoopt mensen te verrassen en ze stil te laten staan bij de invloed en de schoonheid van onze natuur. Helemaal nu de natuur op de Veluwe door verschillende oorzaken onder druk staat, is het belangrijk om extra aandacht te vestigen op de schoonheid, kwetsbaarheid en belang van de natuur.

Het kunstwerk is gemaakt door Jantien Mook. Een belangrijk thema in haar werk is de schoonheid en de vitaliteit van de natuur. Mook wordt geïnspireerd door structuren, ritmes en patronen in de natuur. De afgelopen jaren maakte zij onder de noemer Ode aan de Wildernis meerdere grote kunstwerken.

The Weeping Elephant is tot nu toe tentoongesteld in Amsterdam, Rotterdam, Gent, Hamburg, Bremen, Castricum aan zee, Leiden, Haarlem, Mediapark en de Hoorneboegse Heide in Hilversum. De komende maanden is het kunstwerk te zien op de Hoog Buurlose heide. Het kunstwerk is alleen te voet, te paard (knooppunt 52) of per fiets bereikbaar. Men vindt het kunstwerk langs het fietspad van Hoenderloo naar Hoog Buurlo tussen knooppunt 44 en 15. De rode heidewandeling van Staatsbosbeheer komt ook langs de plek van het kunstwerk.