Stedendriehoek

The Green Shop nieuwe parel in Hart van Zuid

Het winkelcentrum Hart van Zuid aan de Adelaarslaan – op het Adelaarsplein, zoals het in de volksmond ook wel genoemd wordt – staat bekend als de meest diverse winkelstraat van Apeldoorn, waar je voor praktisch alle dagelijkse zaken terecht kunt.

Aan die diversiteit wordt nu een nieuwe dimensie toegevoegd met de komst van natuurdrogisterij The Green Shop. De winkel streeft naar een meer natuurlijke leefwijze middels voedingsmiddelen zonder kunstmatige toevoegingen, kruiden en thee, dieetproducten, natuurlijke cosmetica, producten voor baby en kind en zelfzorg. Ook homeopathische geneesmiddelen en vitaminenpreparaten maken een belangrijk onderdeel uit van het aanbod. Door homeopaten voorgeschreven geneesmiddelen kunnen worden besteld en veelal de volgende dag worden afgehaald. Verder zullen er ook producten worden aangeboden om in huis de ambiance te verhogen en voor het goed overwogen en veilig reinigen van het huis. Ook is er aandacht voor voedingssupplementen voor vegetariërs en supplementen die vrij zijn van gluten en/of lactose. Uiteraard zullen ook een aantal producten als pakket in cadeauverpakking aan het assortiment worden toegevoegd.

Een toegevoegde waarde van deze nieuwe winkel is dat de uitbaatster en haar collega beschikken over veel kennis er ervaring. En dat is een absolute must voor een dergelijk soort winkel. Eigenares is Marcia van Rhedenburg. Zij heeft vijfentwintig jaar ervaring opgedaan bij een grote landelijke drogisterijketen en de laatste acht jaar heeft zij gewerkt bij een plaatselijke reformdrogisterij. Collega Petra heeft tien jaar gewerkt bij een drogisterijketen en ook de laatste zes jaar bij dezelfde reformdrogisterij. Dat de dames het bezig zijn met deze natuurlijke producten hoog in het vaandel hebben staan en een heel warm hart toedragen, blijkt wel uit het feit dat ze beiden erg gecharmeerd zijn van de sinds het jaar 1849 meest volprezen drogisterij van Nederland – te weten drogisterij van der Pigge in Haarlem – en daar veel inspiratie uit halen.

De nieuwe winkel is gehuisvest aan de Adelaarslaan 146, naast het voormalige pand van Blokker. In het huidige coronatijdperk is er geen ruimte voor een spetterende opening. Met de Green Point Card krijgt de klant bij aankoop van iedere tien euro een stempel en met een volle kaart krijgt men dan vervolgens korting. De Green Card kun je als cadeaukaart iemand anders aanbieden. Bovendien kun je bij de winkel met de Regelrecht Strippenkaart terecht.