Stedendriehoek

TeugeRuns4Life 2020 haalt € 1600,- op voor Stichting Hartekind

TEUGE – “Nadat de evaluatie is geweest en de resultaten bekend zijn, kunnen wij trots meedelen dat er € 1600,- is opgehaald voor het goede doel met de 5e editie van dit hardloopevent in Teuge”, aldus de organisatie (Algemeen Belang Teuge, AV’34 en Ontbijthotel De Slaapfabriek Teuge).  Op maandagavond 24 februari is een cheque overhandigd aan Marieke de Vries, van Stichting Hartekind.

Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking en werd maar een heel klein percentage volwassen. Sindsdien hebben de behandelmogelijkheden een enorme vlucht genomen. Dit heeft ertoe geleid dat tegenwoordig meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen wordt.

In Nederland leven er momenteel meer dan 25.000 kinderen en even zoveel volwassenen met een aangeboren hartafwijking. Ondanks de geweldige stappen die gezet zijn de afgelopen 50 jaar zijn we er nog lang niet. Kinderen met een aangeboren hartafwijking moeten een normaal en gezond leven kunnen leiden en voor dat dat zo ver is, is er nog veel werk te verzetten. De artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. Hiervoor is onderzoek nodig.

Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders vanuit de ‘patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen’ om dit levensbelangrijke onderzoek te financieren. www.aangeborenhartafwijking.nl

Stichting Hartekind is een CBF erkend goed doel en voldoet aan de strenge eisen die het CBF stelt. “Wij zijn als organisatie superblij met de opbrengst – bij elkaar gebracht door alle wandelaars en hardlopers – en dat we een klein steentje kunnen bijdragen om verder onderzoek te kunnen realiseren. De dank gaat dan ook uit naar alle vrijwilligers & sponsoren.”

De nieuwe datum voor de 6e editie van TeugeRuns4Life & TeugeWalks4Life is al bekend, namelijk: zondag 3 januari 2021!

Onderschrift foto:
v.l.n.r. Wim van Beek (AV’34), Marieke de Vries (Stichting Hartekind), Hetty Vorselman & Marjo Prigge van der Linden, (ambassadeurs namens Algemeen Belang Teuge & Ontbijthotel De Slaapfabriek).