Stedendriehoek

Tenso Europees kamerkoor in Grote of St.- Gudulakerk

LOCHEM – Voor de vierde keer komt het Tenso Europees kamerkoor naar Lochem. Op zaterdagavond 12 augustus om 20.00 uur is het koor te horen in de Grote of St.- Gudulakerk.

Tenso is het Europese netwerk van professionele kamerkoren, met vijftien leden uit elf landen. Het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam maken hier deel van uit. Daarnaast zijn koren uit onder andere Frankrijk, Denemarken, Finland, Spanje en Portugal lid.
“Jaarlijks formeert dit netwerk een koor met jonge internationale koorprofessionals dat optreedt in Europa en waarbij de studenten worden gecoacht door internationale topdirigenten en docenten. Er worden werken uitgevoerd uit de volle breedte van het professionele koorrepertoire van Hildegard (Middeleeuwen) tot aan een première van nieuw werk, speciaal voor de zomertoer van het koor geschreven. Het concert in Lochem is voor Nederland de enige kans om dit topkoor te kunnen horen want het treedt éénmalig op. Kaarten á € 17,50 zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Lovink op de Markt (voorverkoop) en bij de ingang van de kerk á € 20,00. Meer info: www.gudula.nu