Stedendriehoek

Telefoonhoesjes; van toen tot nu!

Tegenwoordig is de mobiele telefoon onmisbaar. We nemen hem overal mee naartoe en kijken er gemiddeld meer dan 2 uur per dag op. Aangezien de smartphone deel is geworden van de huidige maatschappij is de bescherming van dit toestel zeer belangrijk. Niemand wil immers opgescheept zitten met een kapotte telefoon. Om de smartphone te beschermen gebruiken we bijna allemaal een telefoonhoesje. Dit bleek ook uit de recente bull run op een Samsung A22 hoesje. In dit artikel kun je lezen over de geschiedenis van dit beschermende hoesje.

De jaren 90
In het jaar 1973 kwam er voor het eerst een mobiele telefoon op de markt. Deze telefoon woog maar liefst 1,1 kilo en de batterijduur was maar 30 minuten. In de jaren 90 had inmiddels een grote groep mensen een mobiele telefoon. Deze telefoons waren nog steeds gigantisch groot en dik als we ze vergelijken met de telefoons van nu. De meeste modellen waren gemaakt van hard plastic en leken haast onverwoestbaar te zijn waardoor een telefoonhoesje niet noodzakelijk was. Sommige oudere mensen gebruikten nog wel eens een stoffen telefoonhoes om de telefoon in op te bergen, maar de jongeren gebruikten deze absoluut niet. Dat was destijds tenslotte niet cool.

2000
In het jaar 2000 bracht Nokia voor het eerst een mobiele telefoon uit die klein genoeg was om in je hand te leggen. In het jaar 2002 ontstond er voor het eerst een mobiele telefoon met een bruikbaar toetsenbord. In deze periode waren de telefoons ook nog steeds gemaakt van hard, stevig materiaal. Er kwamen wel al telefoonhoesjes op de markt, maar deze waren vooral voor de sier bedoeld, en niet voor extra bescherming.

2007
In de jaren van 2000 tot nu volgden vele ontwikkelingen. In 2007 kwam er voor het eerst een Iphone uit. Waar daarvoor velen een BlackBerry hadden, omdat daar al email, sms en internet op zat, stapten nu velen over op de Iphone. De Iphone had een groter scherm, een mooier design en bood meerdere mogelijkheden voor sociale media. In deze tijd werden er voor het eerst telefoonhoesjes op de markt gebracht door Apple. Deze hoesjes waren gemaakt van hard plastic. Het mooie design van de Iphone was van glas gemaakt en het was daarom noodzakelijk om deze dure telefoon te beschermen. Dit was dan ook de eerste periode waarin mensen massaal telefoonhoesjes kochten.

Het heden
De meeste moderne smartphones hebben mooie, glazen schermen. Om deze reden zijn cases voor je smartphone dan ook onmisbaar geworden. Ze zijn tegenwoordig beschikbaar in vele kleuren, patronen en maten.