Stedendriehoek

Team Stedendriehoek op weg naar Acht van Apeldoorn

APELDOORN – Het lijkt nog best wel ver weg, maar dat is het niet: de Midwinter Marathon. Over elf weken, op zondag 4 februari is het zover. En wij doen mee! Dit jaar zal het Uitgeverij Stedendriehoek loopteam meedoen aan de Acht van Apeldoorn en daarvoor zijn wij nu al hard in training. Elke dinsdagavond zorgen de trainers van Isokin voor een buitentraining waarbij wij worden klaargestoomd voor onze uitdaging. Wij willen natuurlijk wel een beetje soepel over de eindstreep komen, dus wij gaan ervoor, samen!

De een is sportief, de ander ligt liever met een wijntje op de bank, maar iedereen uit het team heeft als doel om straks de 8 kilometer te lopen. Wie wij zijn? En wie zijn onze steun en toeverlaat op weg naar 4 februari? Deze week een voorstelrondje.

 

Al jaren is zij, samen met twee collega’s, verantwoordelijk voor alle DTP-werkzaamheden die voorkomen bij Uitgeverij Stedendriehoek: Jolanda Schaake. Zij heeft te kampen gehad met veel blessures. “Mijn motivatie om mee te doen is dat ik de uitdaging wil aangaan met mezelf om met twee geblesseerde knieën te kunnen hardlopen. Qua conditie gaat het lukken, dus ik ga de uitdaging graag aan!”

 

Dan Jos Diependaal, voorzitter van winkelcentrum De Eglantier en sinds een jaar of tien van de FAO (Federatie Apeldoornse Ondernemers). “In 2015 heb ik de Midwinter Marathon voor het eerst gelopen in 60 minuten: geen wereldtijd, maar ik was supertrots. Ik hoop dit keer de 8 kilometer binnen het uur (50 min) te lopen.”

 

Vooral in Deventer is John Herbrink een bekend gezicht. “Ik werk als commercieel buitendienstmedewerker bij de uitgeverij. Waarom ik mee doe? Na een achillespeesoperatie wil ik weer sporten, maar er is nog wat angst om de pees weer te belasten. Daarnaast wil ik meer bewegen en conditie opdoen.” Sacha van Beers en Jacqueline Boekema, mede-eigenaresse van de uitgeverij, behoren ook tot de vaste gezichten van de commercie bij de uitgeverij. Ook zij trekken de hardloopschoenen aan en zijn volop in training. Evelien Dommerholt is redacteur. Na lange tijd veel te hebben hardgelopen is het sinds een aantal jaren rustig. “Dat wordt weer kilometers maken, opbouwen, spierpijn en vooral dat knagende stemmetje in je hoofd een halt toeroepen… ”

 

Franchisenemer van Shoeby op de Eglantier, Gerard van der Wal, loopt ook mee in Team Stedendriehoek. “Al een aantal keer heb ik een poging gedaan om te hard te lopen. Elke keer kreeg ik na een tijdje last van mijn knie. Ik hoop dat ik de 8 kilometer binnen een uur kan lopen.”

 

Xenia Marten is werkzaam bij Zorggroep Solis in Deventer. “Ik hoop dat ik goed leer lopen en vooral ook wat makkelijker, zodat ik er van kan genieten in plaats van het alleen maar zwaar te vinden. Sinds dit jaar volg ik twee keer per week een Disq-training. Ik verwacht veel gezelligheid tijdens deze opstap naar de 8 kilometer en een leuke, mooie loop!”

 

Robert Levoleger, 56 jaar, is eigenaar van Multicopy the Communication Company | Apeldoorn.

“Ik ben een hardloopfan en wij sponsoren de Midwinter Marathon door middel van de Multicopy Businessrun. Na een liesoperatie is het hardlopen niet meer zoals vroeger. Door het team en de begeleiding van Isokin hoop ik het plezier weer terug te vinden.”

 

Belinda Mulder is in het dagelijkse leven te vinden in The Readshop op de Eglantier. “Twee jaar geleden heb ik de Midwinter Marathon ook gelopen, dus ik weet wat ik kan verwachten. Het is zo lekker om trots op jezelf te zijn als je die prestatie hebt neergezet.“

 

Ook Esther Sweers loopt mee in het team. “Mijn motivatie om mee te doen is om meer energie en uithoudingsvermogen te krijgen. Dit is voor mij best een opgave, maar ook een streven om te laten zien dat ik het kan!”

Patrick Veltema en Thomas Belserang maken het team compleet. Ook zij hopen de trainingen en de 8 kilometer goed te volbrengen.

 

Dit is het team, maar wie zijn onze helden? Wie gaat ons trainen, supporten, moed inpraten, een schop onder de kont geven en helpen met onze pijntjes? Wie helpt ons naar de Acht van Apeldoorn? Wie geeft ons leuke trainingen zodat wij straks topfit aan de start verschijnen? Het zijn Harry van Oostende en Johann de Jong. Harry is sportinstructeur bij Isokin. “Ik heb affiniteit met het in beweging krijgen van mijn cliënten en kan ervan genieten als zij hun doelen behalen.” Johann is sportfysiotherapeut, bewegingswetenschapper en praktijkhouder van Isokin. Hij houdt zich zowel tijdens zijn werk als in zijn vrije tijd bezig met hardlopen en atletiek. “Hardlopen is ideaal om fit te worden, zelfvertrouwen en ontspanning te krijgen en om dat in een project als bij het Stedendriehoek Loopteam te zien ontstaan is enorm inspirerend.”