Stedendriehoek

TaalDigiHuis helpt bij online regelen

APELDOORN – Een nieuw jaar – een goed moment om diverse zaken online te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van verschillende toeslagen, zoals energietoeslag. Maar ook je belastingaangifte kun je online doen. Heb je vorig jaar veel foto’s met je telefoon gemaakt, dan wil je die misschien wel op je laptop of computer bewaren of er een fotoboek van maken. Heb je hier hulp bij nodig, kom dan langs bij één van de informatiepunten Digitaal Meedoen van het TaalDigiHuis. Ervaren vrijwilligers beantwoorden je vragen en geven tips waar je zelf mee aan de slag kunt.

Gratis toegang

In CODA en bij een aantal andere locaties worden gratis inloopmomenten gehouden. Iedereen die het lastig vindt om zaken (met de overheid) online te regelen, is welkom. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een toeslag of het terugvragen van loonheffing, maar ook aan het plaatsen van een advertentie op Marktplaats of het downloaden en installeren van een app. Een afspraak maken is niet nodig; je kunt tijdens openingstijden gewoon langskomen.

Locaties in Apeldoorn, Beekbergen en Uddel

In Apeldoorn vind je een Informatiepunt Digitaal Meedoen bij CODA Centrale Bibliotheek, CODA De Maten, Buurthuis Maasstraat, Buurtpalet Orden, De Berkenhove en Gelre ziekenhuizen. Daarnaast is er ook een informatiepunt in Beekbergen (De Hoge Weye) en Uddel (Stichting Uddel Samen). Kijk voor de openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl/digitaalmeedoen.

Basiscursus Klik & Tik

Wil je beter leren werken op de computer? Dan is de gratis cursus Klik & Tik iets voor jou. Wil je meer weten, neem dan contact op met het TaalDigiHuis CODA.

TaalDigiHuis CODA

t: (055)5268561

e: taaldigihuis@coda-apeldoorn.nl

i: www.coda-apeldoorn.nl/taaldigihuis