Stedendriehoek

TaalDigiHuis CODA zoekt taalvrijwilligers – iets voor jou?

APELDOORN – TaalDigiHuis CODA helpt iedereen die moeite heeft met taal-, reken- of digitale vaardigheden. Dit doen we onder andere tijdens gratis inloopspreekuren, maar ook tijdens één-op-ééncoaching en bij speciale activiteiten zoals Zin in Taal, Welkom in CODA of het Taalcafé. Om dit ook in 2024 weer volop te kunnen aanbieden, zoeken we vrijwilligers die graag met taal bezig zijn en anderen willen helpen die het Nederlands nog niet (goed) beheersen.

Samen aan de slag met taal

Als Taalvrijwilliger help je iedereen die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven of spreken. Of iemand nu Nederlands als moedertaal heeft en laaggeletterd is (NT1) of wanneer iemand naar Nederland verhuisd is en voor wie Nederlands de tweede taal is (NT2): je vindt het leuk om samen met hen met taal aan de slag te gaan. Heb je affiniteit met werken op de computer of smartphone, dan kun je deze kennis als je het leuk vindt ook inzetten om anderen wegwijs te maken in de digitale wereld.

De juiste begeleiding

Voordat je als Taalvrijwilliger ingezet wordt, krijg je een training van een Taalhuisdocent. Maar ook tijdens je inzet als vrijwilliger blijven we je continu begeleiden en kun je deelnemen aan speciale vrijwilligersbijeenkomsten. Daarnaast kun je gebruikmaken van de verschillende lesmaterialen die door het TaalDigiHuis verzorgd worden.

Aan de slag als taalvrijwilliger

Nadat je je training hebt afgerond, word je als vrijwilliger ingezet voor coaching (zowel één-op-één als in groepjes), bij de gratis informatiepunten of om deelnemers te begeleiden bij activiteiten zoals het Taalcafé, Zin in Taal, Welkom in CODA of bij de computercursus Klik & Tik.

Iets voor jou?

Ben je enthousiast, geduldig, taalvaardig en communiceer je makkelijk met anderen die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen, meld je dan aan als Taalvrijwilliger. Ga naar www.coda-apeldoorn.nl/vacatures en vul het inschrijfformulier in. Heb je een vraag, neem dan telefonisch (055-5268561) of per mail (taaldigihuis@coda-apeldoorn.nl) contact met ons op.

Meer informatie over het TaalDigiHuis CODA is te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/taaldigihuis.

Foto:

Hans Evers aan het werk als Taalvrijwilliger bij TaalDigiHuis CODA.