Stedendriehoek

Summerfair staat weer bol van muziek en gezelligheid

APELDOORN – De Asselsestraat telt een enorme diversiteit aan speciaalzaken. De leden van de belangenvereniging van deze straat organiseren jaarlijks de Summerfair, dit keer op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

De straat is dan gevuld met muziek, winkeliers laten zien wie ze zijn en wat ze doen, er zijn kramen met leuke Summerfair-aanbiedingen, maar ook creatievelingen zijn aanwezig om hun creaties te koop aan te bieden. Uiteraard wordt ook ruimschoots voorzien in een hapje en een drankje. Dit jaar gaat de Apeldoornse radiozender Veluwe Centraal live uitzenden. Die verzorgt interviews en op de facebookpagina staat een actie waarbij mooie prijzen te winnen zijn die beschikbaar worden gesteld door de winkeliers.

Op de parkeerplaats bij Middelink wordt voor de jeugdige bezoekers een speciaal kinderplein ingericht. Er komt een Bungee-trampoline, een draaimolen en de kids kunnen geschminkt worden door Colour4kids schmink. Als de kinderen dan nog energie overhebben, kunnen ze zich uitleven op een springkussen. Ook is gedacht aan een terras met muziek, verzorgd door Café den Olifant. Daar treedt de band Junebug op, met pop- en folkmuziek. Bezoekers worden bediend vanuit een sfeervol wijnhuisje. Ze kunnen genieten van hun drankje, terwijl ze een oogje op hun kroost kunnen houden. Theatergroep Blauwe Maandag brengt het bekende stuk Sleury’s Grand Circus ten uitvoering en gaat de bezoekers kostelijk vermaken. Deze voorstellingen vinden plaats op het pleintje naast Om Te.

En natuurlijk is er muziek op het Horecaplein bij Van Swoll, waar men met een hapje en drankje of een ijsje heel gezellig kan zitten. De muziek wordt verzorgd door de Apeldoornse band Maddoxs. Die speelt jaren ’60-muziek met een vleugje jazz. Henri Bloem gaat op deze locatie vanuit een gezellige entourage  ‘wine and bubbles’ verzorgen. Restaurant Bento pakt dit jaar extra groot uit met een sushi-bar op zijn terras, en de sfeer wordt er daar ingebracht door the Backband.