Stedendriehoek

Struinen op de Brocantemarkt

APELDOORN – Dol op oude spullen die nostalgie ademen en een verrijking zijn van je interieur? Kom dan op zaterdag 19 en zondag 20 maart naar de Brocantemarkt, in hal 47 op het Zwitsalterrein aan Vlijtseweg 136, met een Franse insteek.

Bijna zestig topaanbieders uit binnen- en buitenland zijn die twee dagen aanwezig met de mooiste brocante, antiek, vintage en industriële topstukken. Dit alles natuurlijk in Franse sferen. Bezoekers kunnen tussen het struinen door genieten van de culinaire versnaperingen. Er is genoeg te zien en beleven om er een gezellig dagje uit van te maken.

De fair vindt op zowel de zaterdag als de zondag plaats van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt €3,50, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ook het parkeren is gratis, horeca en toiletten zijn op locatie aanwezig. Voor meer informatie, zie de website www.vanlaarevents.nl 

Brede looppaden, dus ook rolstoelvriendelijk

Organisator Jos van Laar toont zich verheugd dat de Brocantemarkt weer op deze schaal kan plaatsvinden, nu de coronabeperkingen praktisch van de baan zijn. “Weer fijn op een binnenlocatie nu. We hebben standhouders uit Nederland, België, Duitsland en natuurlijk ook Frankrijk. En hoewel de anderhalvemetermaatregel er eindelijk af is, hanteren wij toch graag brede looppaden, gewoon omdat dat fijner is voor de bezoekers. Bovendien is onze Brocantemarkt ook rolstoelvriendelijk!” Franse lekkernijen zijn onder meer de befaamde crêpes en Flammkuchen uit de Duits-Franse streek Elzas. Een van de aandachttrekkers op de markt is volgens Jos de fraaie verzameling oude koffers.

Hij denkt nog terug aan zijn eerste Brocantemarkt, een jaar of zes geleden. “Een vriendin tipte me om dit eens te proberen. Ze bezocht graag dergelijke markten en miste er nog een van een grotere omvang in Apeldoorn. Wel, het werd meteen een succes! We hadden gelijk de goede sfeer te pakken. Toen nog in de kleine hal op het Zwitsalterrein, de laatste jaren hebben we een goed gevulde, grote hal. En dat twee keer per jaar, met ook nog een Engelse editie van de Brocantemarkt in oktober. Naast Apeldoorn staan we elk jaar ook één keer in Veessen, twee keer in Elburg en twee keer in Beekbergen. Het voorzichtige initiatief van toen is dus inmiddels uitgegroeid tot zeven Brocantemarkten per jaar!”