Stedendriehoek

Structurele samenwerking Aldinen Voedselbanken Nederland

APELDOORN – Voedselbanken Nederland en Aldi hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en werken vanaf nu landelijk structureel samen. De bedoeling is dat op termijn alle circa 500 filialen van Aldi in een landelijke uitrol producten aan lokale voedselbanken gaan doneren. De vestigingen van Aldi verstrekken, afhankelijk van de capaciteit van de voedselbanken, meerdere keren per week levensmiddelen.

“We zijn heel erg blij met de samenwerking met Aldi. In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Doordat Aldi met haar filialen een landelijke dekking heeft, kunnen ze echt iets toevoegen in ons aanbod aan de 90.000 mensen die wij wekelijks helpen”, aldus Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland.
Aldi startte in de zomer dit jaar pilots in de regio’s Dordrecht en Neder-Veluwe. Deze waren succesvol. Inmiddels zijn er tientallen filialen gekoppeld aan lokale voedselbanken. Dit wordt in de komende periode structureel uitgebreid met zoveel mogelijk vestigingen van de voedselbanken.
Voor Aldi is de samenwerking een speerpunt in haar beleid op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het voorkomen van voedselverspilling speelt hierin een belangrijke rol. In het Maatschappelijk Jaarverslag 2016 werd de samenwerking met de voedselbanken al aangekondigd.
In Nederland zijn er op dit moment 520 uitgiftepunten van voedselbanken met in totaal meer dan 10.000 vrijwilligers die het mogelijk maken de voedselpakketten samen te stellen. De voedselbanken helpen de armste mensen in de samenleving door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Kijk voor meer informatie op voedselbankennederland.nl.