Stedendriehoek

Strijden om de eer

APELDOORN – Woensdag 14 februari was een belangrijke dag voor Draisma Dynamo Apeldoorn. Ze moesten tegen de nummer 1, namelijk Lycurgus uit Groningen. Dynamo stond zelf derde, maar wist eigenlijk al dat ze daarmee genoegen moesten nemen. Dus deze wedstrijd ging voornamelijk om de eer. En daar hebben beide teams om gestreden.

Het was niet heel erg druk op de tribunes. Maar natuurlijk waren alle trouwe fans er gewoon bij. Om 20.00 uur klonk het fluitsignaal en Dynamo begon met een opstelling die de kijkers niet verbaasde. Coach Bas Hellinga liet de spelers starten die de vorige wedstrijden ook in de basis stonden. Dat waren Bart van Garderen, Nico Manenschijn, Renzo Verschuren, Michiel van Dorsten, Wessel Blom, Mats Kruiswijk en libero Dustin Bontrop.

De eerste set was best wel spannend. Ze waren allebei even sterk, en het ging heel gelijk op. Pas heel laat was Dynamo de ploeg die een paar punten voorsprong nam, het stond toen 17-14. Maar dat vond Lycurgus wel weer genoeg, want toen werd het toch weer 17-17. Uiteindelijk met een verschil van 2 punten won Dynamo deze set: het was 25-23.

De tweede set was wat minder spannend. Dynamo had al snel een voorsprong op de Groningers, en was veel sterker dan Lycurgus. Met een paar aces en een goed blok won Dynamo deze set met 25-14.
Na deze set dachten de kijkers dat het een snelle wedstrijd zou worden, en dat Dynamo zou winnen met 3-0. Maar dat viel toch tegen.
Dynamo begon goed aan de derde set en kwam op voorsprong. Maar toen kwam Lycurgus weer terug en werd het weer heel erg spannend, het werd 9-9. Toen nam Lycurgus een voorsprong en Dynamo was niet sterk genoeg om het bij te houden. Uiteindelijk won Lycurgus deze set met 17-25.

Ook de vierde set was spannend. Dynamo knokte zich weer terug en ze waren weer heel lang even sterk. Voor een tijd stond Dynamo voor met steeds twee punten verschil. Tot aan het eind van de set. Toen kwam Lycurgus terug en pakte 5 punten achter elkaar. Toen werd het heel spannend, en uiteindelijk is de set met 24-26 naar Lycurgus gegaan.
Toen stond het 2-2. Er moest een vijfde set gespeeld worden.

De vijfde set was heel spannend. Het publiek zat op het puntje van de stoel. Weer waren de twee teams even sterk. Dynamo bleef de voorsprong houden, maar het scheelde nooit veel. Na veel mooie reddingen en een mooi blok aan het eind sloeg Wessel Blom keihard de bal binnen: het was 15-13 voor Dynamo.

Al met al was dit een spannende wedstrijd, die dus echt niet met een uurtje klaar was. Ook de stemming zat er goed in bij het publiek. Het publiek van allebei de teams liet regelmatig van zich horen. Het was een wedstrijd die ging om de eer, en die eer heeft Dynamo uiteindelijk gekregen.