Stedendriehoek

Storingen aan klimaattechnische installaties voorkomen met periodiek onderhoud

In Nederland heerst een wisselend klimaat waarbij elk jaargetijde zijn eigen kenmerken heeft. De temperatuur en de luchtvochtigheid kunnen sterk uiteenlopen. Maar net als een gezonde atmosfeer, is een stabiel binnenklimaat juist een belangrijke factor voor het welzijn van mensen die zich in gebouwen bevinden. Ook zijn deze aspecten cruciaal voor het stimuleren van hun productiviteit. Wilt u in uw woning of bedrijfspand een comfortabel binnenklimaat realiseren? Dan is het raadzaam om een specialist in klimaatbeheersing in de arm te nemen.

Die zorgt ervoor dat de juiste ventilatiesystemen, airconditioning of warmtepompen worden geïnstalleerd. Met periodiek onderhoud zorgt die er tevens voor dat klimaattechnische installaties naar behoren functioneren en dat storingen worden voorkomen.

Onderhoudscontract op maat
Als de uitdrukking ‘voorkomen is beter dan genezen’ ergens voor opgaat, is het voor klimaatbeheersing. Ongeacht welke installatie u wilt laten onderhouden, is vakkundig onderhoud essentieel. Bij een specialist in koeltechniek en klimaatbeheersing kunt u ervoor kiezen om preventief onderhoud te laten verrichten op basis van een onderhoudscontract op maat. Die bedient u met praktische totaaloplossingen die optimaal rekening houden met de eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Het onderhoud wordt dan exact afgestemd op de situatie in het pand. Ook uw specifieke wensen worden hierin opgenomen. Bij het afsluiten van een contract profiteert u dus van diverse voordelen. De kans op vervelende verrassingen wordt hiermee tot het minimum beperkt.

Gecertificeerde servicemonteurs
Ondanks vakkundig onderhoud kunnen zich bij installaties van hoogstaande kwaliteit toch storingen voordoen. Een gerenommeerde specialist werkt met gecertificeerde servicemonteurs die u 24 uur per dag en zeven dagen per week van dienst zijn en richt zich op zowel klimaatbeheersing als koudetechniek. U bent als eigenaar of eindgebruiker overigens zelf verantwoordelijk voor het laten uitvoeren van (her)keuringen. De wettelijke keuringsplicht conform de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) staat in Nederland hoog aangeschreven. Er zijn wettelijke verplichtingen op het gebied van milieu, hygiëne, veiligheid en energie voor klimaat-, koel- en vriesinstallaties. U kunt een specialistisch bedrijf ook inschakelen om de aanvraag te verzorgen en om bij te houden op welk moment de (her)keuring is vereist.