Stedendriehoek

Stichting vrienden Park Zuidbroek heeft na 6 jaar nieuwe voorzitter

In december 2014 is de Stichting vrienden Park Zuidbroek opgericht door Joost Huijsman. Hij had een clubje mensen om zich heen verzameld, die samen het bestuur vormde. De stichting was een feit.

De stichting wil, in overleg met het parkbeheer van de gemeente, met vrijwilligers een bijdrage leveren aan het onderhoud en natuurbehoud van het park. Verder wil zij culturele en sportieve evenementen organiseren in het park om zo een bijdrage te leveren aan mogelijkheden tot ontspanning en ontmoeting voor de bewoners van de wijk Zuidbroek. In de afgelopen jaren zijn zij meerdere keren opgetreden als gesprekspartner met de gemeente Apeldoorn voor zaken die met het park te maken hebben.

Onder leiding van Joost Huijsman heeft de stichting vorm gekregen. Mede door de activiteiten van de stichting is Park Zuidbroek een plek geworden waar je kunt ontdekken, ontspannen en ontmoeten.

Na 6 jaar enthousiast voorzitterschap gaat Joost Huijsman het stokje overdragen aan Johan de Moor. Sinds een jaar woont Johan de Moor in Apeldoorn Zuidbroek. Hij wil zich graag thuis gaan voelen in zijn nieuwe omgeving en een rol van betekenis gaan vervullen. De vraag om de nieuwe voorzitter van de stichting te worden kwam als geroepen.

Corry Ebbe, namens de stichting: “We zijn erg blij met het vele werk dat Joost heeft verzet voor de Stichting vrienden Park Zuidbroek. Hij heeft, om het in bouwtermen te zeggen, de piketpaaltjes uitgezet. Het ziet er kansrijk en veelbelovend uit! Johan heeft de troffel opgepakt en bouwt het verder uit! Joost, heel hartelijk dank voor al je werk! Johan, heel veel succes en plezier gewenst met je nieuwe taak!”