Stedendriehoek

Stichting InKluZie zorgt voor een glimlach in coronatijd

APELDOORN – Mimakker staat voor ‘mijn Maatje’. Een vrolijke authentieke clown die op een speelse manier contact maakt met kinderen en ouderen met een verstandelijke beperking of dementie. Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds brengt Mimakker Xieje een glimlach op de gezichten van leerlingen van CSO De Zonnehoek.

Stichting InKluzie heeft tot doel om kinderen en volwassenen met een beperking volwaardig mee te laten doen in onze maatschappij. Daartoe organiseren zij allerlei activiteiten op het gebied van Kunst en Cultuur. Door de corona crisis kunnen deze activiteiten nu niet doorgaan en blijven deze kwetsbare groepen verstoken van allerlei mooie contactmomenten.

Uiteraard zetten we in deze tijd alle creatieve oplossingen in om toch met elkaar in contact te komen. Vaak wordt  gewerkt met digitale oplossingen maar soms blijkt het ook mogelijk om toch heel dicht bij elkaar te komen  zelfs in coronatijd.

Deze week gingen de leerlingen van SO De Zonnehoek weer naar school. Voorlopig nog geen kunst  in de klas maar gelukkig kwam Mimakker Xieje vandaag ramen wassen op school. Wat een prachtig contact met de leerlingen tijdens deze activiteit.  Al heel snel bleek dat het glas tussen de kinderen en Xieje geen belemmering was om contact te maken maar juist zorgde voor allerlei extra mogelijkheden. Met eenvoudige middelen als spons en zeem, stoepkrijt en zelfs een spuitbus met slagroom beleefden de kinderen een heerlijke ochtend.