Stedendriehoek

Steven Berghuis en wethouder Biharie openen sportspullenbank

APELDOORN – Op 29 maart vond onder grote belangstelling de officiële opening van de sportspullenbank plaats. Na het welkomstwoord van Ronald Dashorst verrichte wethouder Sunita Biharie in aanwezigheid van Ajax- en Oranjespeler Steven Berghuis de openingshandeling waarmee de sportspullenbank in Apeldoorn een feit is. Kinderen van een  team van VV Columbia uit de wijk Zuid vuurden gevatte gevragen vragen af op hun idool Steven Berghuis: “Ajax of Feyenoord?” Waarop Steven even twijfelde maar toch voor Ajax koos.

Steven komt zelf uit Apeldoorn. Toen hij gebeld werd of hij zijn steentje bij wilden dragen heeft hij geen moment getwijfeld. Hij heeft zelf alle mogelijkheden gehad om te voetballen en had daarvoor de benodigde spullen. Dat hebben niet alle kinderen. Steven doneerde het Nederlands elftal-shirt waar hij afgelopen maandag tegen Gibraltar in heeft gespeeld aan de sportspullenbank. Hij beloofde dat hij aan het eind van het seizoen ook zijn Ajax-kleding aan de sportspullenbank gaat schenken.

Na het officiële gedeelte verplaatsten Steven en Sunita zich naar het Edward Sturingcourt aan de Maasstraat. Opgevangen door heel veel kinderen uit de wijk, die een glimp van hun idool wilden zien, nam Steven kort deel aan een clinic. Daarna nam hij uitgebreid de tijd om met de kinderen op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.

Op het Edward Sturingcourt vond de Streetwise Cup plaats waar tien teams aan meededen. De Streetwise Cup is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland, georganiseerd door de Cruyff Foundation en Krajicek Foundation.

Waarom een sportspullenbank

Het begrip kledingbank is bij de meesten onder ons wel bekend. Wat minder bekend is dat er ook een grote behoefte aan sportspullen bestaat (sportkleding en kleine sportattributen) waarin een kledingbank tot op heden amper in kan voorzien. Met de lancering van de sportspullenbank kunnen kinderen en volwassenen  gratis sportspullen krijgen. Een (spontaan ontstane) enthousiaste werkgroep met vrijwilligers wil de kledingbank van Sant’Egidio graag helpen bij het verzamelen van de sportspullen. Om dit te verwezenlijken zijn alle Apeldoornse sportverenigingen aangeschreven met het verzoek om te helpen. Dat kan door hun eigen leden in de gelegenheid te stellen sportspullen in te leveren en/of als inzamelpunt te fungeren voor de omgeving waarin de sportclub gevestigd is. Daarnaast hebben tal van Apeldoornse bedrijven belangeloos meegewerkt aan het verbouwen van een deel van de kledingbank tot sportspullenbank en door het leveren van gratis spullen en diensten.

De openingstijden van de sportspullenbank zijn voor het inleveren van de sportspullen maandag van 10.00 tot 15.00 uur en voor het ontvangen van gratis sportspullen iedere maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen kan helpen door niet meer gebruikte sportspullen – mits deze in goede staat verkeren en schoon en heel zijn – in te leveren aan de Oude Beekbergerweg 157.

Voor vragen kan men mailen of bellen met Jos Brekelmans (jos.brekelmans@chello.nl of 06-51301014).