Stedendriehoek

Steeds meer ouderen op stap met Vier het Leven

APELDOORN – Stichting Vier het Leven verzorgt concert- en theatervoorstellingen en film- en museumbezoek voor ouderen. Dat doet deze goede-doelenorganisatie sinds enkele jaren ook in Apeldoorn.

“Er zijn steeds meer alleenstaande ouderen. Ze willen er graag op uit, maar de meesten vinden het niet prettig om alleen op pad te gaan”, vertelt Marlies Taal van Vier het Leven. “Daarnaast is er een groep die zich fysiek kwetsbaar voelt en daarom de deur liever niet alleen uit gaat. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers in Apeldoorn en omstreken zijn ouderen weer in de gelegenheid mooie voorstellingen en films te bezoeken in theater en bioscoop. En omdat de vrijwilligers ook veel te vinden zijn op beurzen en evenementen, weten meer gasten de weg naar ons te vinden.”

De vrijwillige gastvrouwen en -heren van Vier het Leven halen hun gasten thuis op. Samen gaan ze een avond of middag op stap. Soms met zijn tweeën, maar veel vaker met zijn drieën of vieren. Na afloop wordt iedereen weer veilig thuisgebracht.

Marlies Taal is regiocoördinator Gelderland bij Vier het Leven. “We zien mensen genieten en dat is ons streven: gezellig op stap met een klein groepje mensen bij wie u zich welkom voelt en met wie u onbezorgd uit bent. En bent u minder goed ter been? Ook dan zetten onze gastheren en -vrouwen zich graag voor u in.”

Het nieuwe kwartaalprogramma van Vier het Leven is onlangs verschenen, met daarin weer veel aandacht voor musicals, shows, dans en ballet, opera, film, muziek en toneel. Het programma is gratis en geheel vrijblijvend op te vragen via het landelijke telefoonnummer 035-5245156 of via e-mail info@4hetleven.nl. Het aanbod is ook te bekijken en te reserveren via de website www.4hetleven.nl.