Stedendriehoek

Startschot voor nieuwbouw basisscholen in Apeldoorn

Vorige week gingen de schoppen de grond in voor de nieuwbouw van de scholen PCBO De Ploeg en openbare basisschool De Marke in de wijk De Maten. Na lange tijd van voorbereiding gaat de nieuwbouw beginnen. Kinderen van beide scholen en peuters van Doomijn Kinderopvang zetten de eerste schop in de grond, samen met wethouder van onderwijs Nathan Stukker. De nieuwe gebouwen worden na de zomer van 2022 in gebruik genomen.

In de afgelopen maanden is het oude gebouw van De Marke ontmanteld en nu is het tijd voor het opbouwen van de nieuwe scholen. De Marke krijgt op dezelfde plek een nieuw gebouw en De Ploeg verhuist naar deze nieuwe plek aan het Schoutenveld. Nathan Stukker benoemde zijn bewondering voor de scholen en verwoordde deze samenwerking als uniek, waarbij twee besturen bouwen voor de toekomst van het onderwijs in Apeldoorn. “Het is een bijzondere plek waar kinderen straks naar school gaan en met elkaar veel plezier gaan beleven op twee scholen. Een unieke samenwerking tussen schoolbesturen en kinderopvang. Een plek waar kinderen van 0 tot en met 12 jaar kunnen spelen en leren.”

Leerlijn

De nieuwe schoolgebouwen bieden samen onderwijs aan ruim 400 leerlingen. Daarnaast biedt Doomijn Kinderopvang op beide scholen opvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Zowel kinderopvang voor de allerkleinsten als buitenschoolse opvang. Door de opvang van ook jongere kinderen bieden de scholen een doorgaande ‘leerlijn’ van 0 tot 13 jaar: één plek waar ouders met kinderen uit alle leeftijden terecht kunnen.