Stedendriehoek

Stappenplan bij het kiezen van een oppas

De zoektocht naar een oppas is voor veel ouders met jonge kinderen een grote uitdaging. Hoe weet je of iemand betrouwbaar is? En waar ga je zo iemand überhaupt vinden? Dit zijn hele normale uitdagingen waar je soms toch best een handje hulp bij kunt gebruiken. Met deze blog krijg je dat in de vorm van een stappenplan. Lees dus gauw verder en volg de stappen om jouw perfecte oppas te kunnen vinden!

Maak een wensenlijstje
Om iets te kunnen vinden moet je allereerst weten waar je nu precies naar op zoek bent. Met een wensenlijstje regel je dit vooraf meteen goed en maak je een verstandige start met je zoektocht naar een oppas. Schrijf op welke karaktereigenschappen je belangrijk vindt, of diegene ervaring moet hebben en hoeveel salaris je bereidt bent om te betalen.

Zoek meerdere personen die aan je eisen voldoen
Ga vervolgens op zoek naar meerdere personen die aan jouw eisen voor een oppas Utrecht voldoen. Je kunt hier gemakkelijk over oordelen omdat je een wensenlijstje hebt gemaakt. Plaats een oproep onder vermelding van die wensen op het internet, bel een bemiddelingsbureau op of ga op zoek naar een oppasbureau met oppassers in dienst. Omdat jij goed weet waar je naar op zoek bent gaat deze zoektocht snel en soepel, maar toch kan het zo zijn dat je even geduld moet hebben tot je een geschikte oppas vindt. Hier heb je helaas niet altijd controle over.

Ga referenties en recensies na
Wanneer je enkele personen hebt gevonden die een geschikte oppas kunnen zijn is het tijd om onderscheid te gaan maken tussen deze personen. Wie heeft de betere referenties en recensies? Ga die allemaal na en weeg de informatie die je krijgt zorgvuldig tegen elkaar af.

Maak een kleine selectie
Op basis van de referenties en recensies heb je waarschijnlijk al een voorkeur ontwikkeld. Maak dan ook een kleine selectie van twee of drie oppassers die je geschikt vindt. Degene die het sterkst jouw voorkeur heeft benader je uiteraard als eerste, maar toch kan het handig zijn om met meer dan één oppasser in gesprek te gaan.

Ga in gesprek
Ontmoet de oppassers en ga met ze in gesprek. Misschien valt degene die jouw voorkeur had wel erg tegen, of valt een ander vooral erg op. Door even met iemand te praten krijg je al snel een gevoel bij die persoon. Het is belangrijk om hiernaar te luisteren. Voelt het goed, dan kun je aangeven dat je diegene graag op je kinderen wil laten passen!

Beslis en maak afspraken
Heb je een definitieve keuze kunnen maken? Dan is het belangrijk dat je goede afspraken maakt met diegene. Zorg dat het voor jullie allebei duidelijk is wat jullie van elkaar verwachten. Zo kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan en kunnen jullie elkaar nog lang van dienst zijn!

Zo vind je een oppas
Met de bovenstaande tips lukt het iedereen om een oppas te vinden, dus jou ongetwijfeld ook! Veel succes bij de zoektocht.