Stedendriehoek

Stappenbelt zet vakantievierders in eigen land stevig op de fiets

Gert Stappenbelt is zo bescheiden, dat hij slechts na enig aandringen toegeeft dat zijn onderneming Stappenbelt Specialized Concept Store, gevestigd aan Kanaal Noord 152, ook in coronatijd topdrukte heeft beleefd. “Onze handel is ‘booming’. De sportfietsen vlogen de winkel uit. Veel mensen zijn er kennelijk van doordrongen dat meer bewegen belangrijk is om gezond te blijven. Iedereen ging hardlopen, skeeleren en dus ook fietsen om lekker buiten actief te zijn.”

Stappenbelt is zichtbaar aan het bijkomen van alle drukte: “Ik heb zelfs in personeel moeten opschalen om de grote vraag in de winkel en voor de werkplaats aan te kunnen. Velen vieren dit jaar vakantie in eigen land en zeker ook op de Veluwe zal het druk worden. Daar is het heerlijk fietsen, natuurlijk.”

Het merk Specialized bleef ook gestaag doorgaan met het uitrollen van nieuwe fietsen. Met gepaste trots toont Gert op bijgaande foto de gravelbike: “Gravelfietsen zijn voor een groot deel alleskunners. Monteer er een licht setje wielen met racebanden op en je hebt een zeer comfortabele racefiets die je goed op de weg kunt gebruiken. Kies voor gravelbanden en speel buiten alsof je weer 8 jaar oud bent. En wie een wielsetje steekt dat meer hufterproof is en kiest voor bijvoorbeeld 40-millimeterbanden met een ruiger profiel, kan ook uit de voeten op een – niet al te technisch – mountainbikeparcours. Inderdaad een alleskunner. Laurens ten Dam is dit type fiets als ambassadeur flink aan het promoten; in filmpjes laat hij zien dat de gravelbike een ideale fiets is om bijvoorbeeld mee te gaan kamperen. Of anderszins de natuur in.”

De racefietsen, mountainbikes en gravelbikes waren en zijn bij Stappenbelt dus haast niet aan te slepen. “Naast de bestaande klanten die nog even langskwamen voor onderhoud aan hun fiets of een nieuwe fiets kwamen aanschaffen, hebben we ook enorm veel nieuwe klanten mogen verwelkomen voor een opstapmodel. Daarnaast hebben we natuurlijk nog de verkoop in onze vestiging met e-bikes aan de Asselsestraat plus de levering aan klanten in het buitenland.”

In de winkel aan Kanaal Noord staan op een groot krijtbord alle wielerwedstrijden vermeld die afgelopen voorjaar geen doorgang konden vinden vanwege de coronacrisis. Gert Stappenbelt knikt: “Maar veel daarvan wordt in het najaar alsnog ingehaald, bovenop het programma dat normaliter na de zomer begint, zoals het cyclecrossen. We kunnen dus ook vol positiviteit de toekomst inkijken. Onze klanten zullen bij voorkeur altijd eerder naar de winkel komen dan te bestellen via de webshop. Onze kennis, technisch inzicht en de mooie materialen delen we toch liever live.”

Stappenbelt Specialized Concept Store is gevestigd aan Kanaal Noord 152 in Apeldoorn. Telefoon 055-3671746, e-mail: apeldoorn@stappenbelt.com, website www.stappenbelt.com