Stedendriehoek

‘Stap voor stap, vriend voor vriend’

Buddy to Buddy Apeldoorn koppelt nieuwkomers aan stadsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses. “Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen zijn of haar wereld, maar ook die van jezelf. De eerstvolgende ronde gaat deze maand van start”, zegt projectleider Dieuwke de Boer.

“Het uitbreiden van je netwerk is enorm belangrijk als je nieuw bent in Nederland. Ondanks dat we zien dat mensen heel graag willen, is het toch niet vanzelfsprekend dat je snel een nieuw netwerk opbouwt. Veel nieuwkomers, blijkt uit onderzoek, blijven jaren in een sociaal isolement. Gelukkig zijn veel Apeldoorners bereid om hun deur open te zetten. Na twee succesvolle pilots hebben we onlangs officieel onze stichting opgericht. Stichting Buddy to Buddy Apeldoorn gaat zich inzetten om per jaar meerdere matchingsrondes te organiseren en daarmee heel veel nieuwe Nederlanders en Apeldoorners aan elkaar te koppelen. Samen bouwen we zo aan een inclusieve stad. Stap voor stap, vriend voor vriend.”

Inwoners uit Apeldoorn worden aan nieuwkomers gekoppeld op basis van overeenkomsten, hobby’s of interesses. “Buddy’s kiezen ervoor om elkaar in een periode van vier maanden één keer per week te zien en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Verder organiseert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er is begeleiding in de vorm van intervisie (Buddytalk), je staat er dus niet alleen voor. Na vier maanden wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is er zelfs een mooie vriendschap ontstaan.”

Informatieavond
De Boer: “We nodigen belangstellenden graag uit voor onze informatieavond op woensdag 29 september bij PLEK op het Zwitsalterrein. Tijdens deze avond vertellen we alles over Buddy to Buddy en het buddytraject. Graag aanmelden via onze website www.buddytobuddy.nl/apeldoorn of stuur een e-mail naar apeldoorn@buddytobuddy.nl.”