Stedendriehoek

Stap in De Locomotief van Zuid Doet Samen

APELDOORN – De Locomotief is een opleidings- en begeleidingsprogramma, waarin Zuid Doet Samen jongeren tussen de 16 en 25 jaar gaat ondersteunen om aan werk te komen.

“Wij gaan eerst beginnen met stagecontracten van een half jaar, waarin de jongeren kunnen kiezen voor Groen of Video editor. Groen houdt in dat je in Apeldoorn-Zuid gaat meehelpen met alle voorkomende werkzaamheden in de groenvoorziening. Hierin gaat Jeroen de jongeren helpen en begeleiden. Bij Video editor ga je alles doen in het kader van social media, internet en adverteren. Je gaat bijvoorbeeld filmpjes maken, promoten en adverteren van diverse activiteiten in Apeldoorn-Zuid. Hierin gaat Paula de jongeren helpen en begeleiden. De jongeren die voor Video editor kiezen, kunnen na hun stagecontract aan de gelijknamige opleiding deelnemen.”

De opleiding voor Video editor is 16 uur per week en duurt 28 weken. “Wij bieden de volgende theorielessen: scenario schrijven, cameravoering, montage, geluid, fotografie, vormgeving, cursus photoshoppen, 240 uur praktijkopdrachten. Zodra je deze opleiding succesvol afrondt, krijg je van ons een certificaat.”

Wie aan de slag wil in de groenvoorziening of een cursus video editor wil volgen en wil deelnemen aan De Locomotief, kan een motivatiebrief sturen naar: paula@zuiddoetsamen.nl. “We gaan starten in het tweede kwartaal van 2022 bij voldoende aanmeldingen. De Locomotief is een opleiding- en begeleidingsprogramma om jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt weer een nieuwe kans te bieden!”

Ertoe doen
Jongeren zonder perspectief kunnen met deelname aan De Locomotief, zichzelf en andere mensen laten voelen dat ze er wel toe doen. De Locomotief wil jongeren laten ervaren dat het niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat ze zelf ook meer gewaardeerd gaan worden.