Stedendriehoek

Ssst! De tijger slaapt…

APELDOORN – Ieder jaar hebben De Nationale Voorleesdagen plaats en deze dagen zijn vooral bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. CODA viert deze dagen op feestelijke wijze en heeft van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari heel veel leuke activiteiten georganiseerd in alle CODA vestigingen. Informatie over De Nationale Voorleesdagen en alle activiteiten is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/voorleesdagen.

Zoals ieder jaar staat het Prentenboek van het Jaar deze dagen centraal en dit jaar is dat Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Natuurlijk wordt er voorgelezen uit dit prentenboek, maar kinderen kunnen zich bijvoorbeeld ook voor een Green Screen laten fotograferen met de tijger uit het boek. Kortom: er is tijdens de Nationale Voorleesdagen van alles te doen in CODA.

Carin Reinders opent woensdag 24 januari om 10.00 uur de Nationale Voorleesdagen met een voorleesochtend voor kinderen van kinderdagopvangorganisaties Snoopy en MAM’s (en voor andere kinderen die dan aanwezig zijn natuurlijk). Ze leest natuurlijk voor uit het Prentenboek van het Jaar 2018 Ssst! De tijger slaapt. Na afloop mogen alle aanwezige kinderen een levensgrote tijger, de hoofdrolspeler uit het boek, gaan versieren.

Vrijdag 26 en woensdag 31 januari, op verschillende tijden en locaties, is het tijd voor voorlezen met gebaren. Marijn van Assen van Samtal Coaching en Gebarentaal verzorgt in samenwerking met CODA een aantal bijzondere voorleessessies waarin ze met behulp van gebaren voorleest uit het prentenboek Ssst! De tijger slaapt. Door met gebaren voor te lezen, worden niet alleen taalverschillen overbrugd, maar kan ook de aandacht van een kind langer vastgehouden worden.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt iedere vrijdagochtend in de BoekStarthoek in CODA Junior en iedere dinsdagochtend in CODA De Maten voorgelezen. Vrijdag 26 en dinsdag 30 januari staat natuurlijk het Prentenboek van het Jaar 2018 centraal! Terwijl er voorgelezen wordt uit Ssst! De tijger slaapt kunnen ouders/verzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee zien en ervaren hoeveel plezier kinderen aan voorlezen beleven. Voor het hele programma zie de website.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen schenken de bibliotheken extra aandacht aan het belang van lezen. Kijk voor informatie over tijden en locaties op www.coda-apeldoorn.nl/voorleesdagen