Stedendriehoek

Sportschool Fitfabriek viert jubileum met een open dag

TWELLO. – Sportschool Fitfabriek de Baard in Twello houdt op zondag 30 april van 10.00 tot 14.00 uur open dag. Reden van het feestje is het éénjarige jubileum van de gym. Eigenaar Ralf, beter bekend als ‘de Baard’, ziet het als uitgelezen kans om zijn huidige sporters te bedanken en geïnteresseerden een beeld te geven van de activiteiten binnen de sportschool.

‘Vorig jaar, op Koningsdag, openden we onze deuren,’ vertelt Ralf, die samen met zijn enthousiaste team zijn sportschool runt. Uitgangspunt? Kleinschalig, laagdrempelig en bovenal persoonlijk. Iedereen is welkom en hoort er bij.
Dat onderstreept Ralf. ‘Dat vinden we belangrijk. Wil je lekker op jezelf bezig? Ga je gang. Wil je begeleiding? Welkom. Het gaat er vooral om dat we plezier hebben tijdens het sporten en we samen aan je doelen werken. Of dat nou om revalidatie, afvallen of prestatiegericht trainen gaat.’

De robuuste houten tafel, te midden van de sportschool, geeft een huiselijk gevoel. Sporters kletsen, er worden tips uitgewisseld en ideeën gedeeld. No-nonsens.
‘Bij de Fitfabriek willen we dat iedereen zichzelf kan zijn. Elk persoon heeft zijn eigen struggles, geloof mij. Ieder individu is anders en heeft een eigen pad te bewandelen of doel voor ogen. Dat is juist alleen maar mooi, dat gaat namelijk veel verder dan sporten alleen.’

Na een jaar is de sportschooleigenaar blij met de stand van zaken. Speerpunt blijft dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt en dat het geen ‘massa’ wordt.

Juist dat wil Ralf met zijn team op zondag 30 april tijdens de open dag laten zien. Dat er voor iedereen ruimte is, van topsporter tot beginner. Tijdens de open dag zijn er clinics, is er mogelijkheid om een proefles te plannen of mee te doen en kan er binnen een kijkje worden genomen. ‘Dat kan natuurlijk altijd,’ benadrukt Ralf, ‘de deur staat letterlijk bijna altijd open. Ook kunnen niet-leden zich inschrijven voor groepslessen zoals bijvoorbeeld HIIT, gewoon via de website.’

Fitfabriek de Baard bevindt zich aan de Rijksstraatweg 155 in Twello, de locatie waar voorheen Steunenberg glastechniek gevestigd zat. De open dag is op zondag 30 april van 10.00 tot 14.00 uur. Voor verder info: www.fitfabriekdebaard.nl.