Stedendriehoek

Sportcafé in teken Parkinson

Omnisport is op dinsdag 6 december het decor van het tweede Draisma Dynamo Sportcafé. De avond staat voor een groot deel in het teken van de strijd tegen de ziekte van Parkinson.

Bij het avondvullende Draisma Dynamo Sportcafé gaat NOS-presentator Maarten Tip in gesprek met neuroloog Bas Bloem, voetbaltrainer Ron Jans, volleybalinternational Laura Dijkema en Draisma Dynamo-coach Redbad Strikwerda.

Tafelgast professor Bas Bloem is als ambassadeur verbonden aan ParkinsonNL, een onafhankelijke organisatie die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting met betrekking tot ’s werelds snelst groeiende neurologische aandoening. De oud-volleyballer en directeur van Center of Expertise for Parkinson & Movement Disorders is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de ziekte te vertragen en te voorkomen. Daarbij streeft hij ernaar de kwaliteit van het leven van de patiënten en hun naasten zo lang mogelijk zo hoog mogelijk te houden.

FC Twente-trainer Ron Jans, Oranje-spelverdeelster Laura Dijkema en de nooit om een mening verlegen zittende Redbad Strikwerda komen eveneens uitgebreid aan het woord over wat hen bezighoudt.

Het inhoudelijke programma van het Draisma Dynamo Sportcafé gaat om 20.00 uur van start. Inloop is vanaf 19.30 uur mogelijk. De avond is voor iedereen toegankelijk. Aanmelding is noodzakelijk via e-mail: commercie@dynamovolleybal.nl. Vermeld bij eigen aanmelding ook de naam en het mailadres van een eventuele metgezel(len). (Foto: Wout van Zoeren)