Sport

ZVV niet in staat koploper Vaassen voet dwars te zetten

APELDOORN – De frisse wind die sinds dit voetbalseizoen aan de Schoonbroeksweg waait, was zondagmiddag niet toereikend om de koploper van de vierde klasse G weg te blazen. ZVV’56 was niet bij machte het tot dusver oppermachtige SV Vaassen de voet dwars te zetten. ZVV-trainer Stephan Quack moest met zijn mannen een 0-3 nederlaag slikken, maar blijft vol overtuiging dat hij de scoringsmachine eerdaags aan de praat gaat krijgen.

Want het is wel duidelijk waar de schoen wringt bij het vlaggenschip van de Zevenhuizense voetbalvereniging. In 630 minuten competitievoetbal scoorde ZVV’56 pas vijf maal. En voor elke ploeg die eveneens de tegendoelpunten zo makkelijk weggeeft als de equipe van Quack in het duel tegen SV Vaassen, heeft dat als consequentie dat ze onder de rode streep belandt. “Het maken van doelpunten is een probleem. Afmaken is zo’n dingetje. In de voorbereiding scoorden we wel. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. We zijn pas twee maanden onderweg”, vraagt de 33-jarige Apeldoorner om geduld.

 

Quack trainde afgelopen seizoen het tweede vrouwenteam van Sportclub Klarenbeek. In een eerder stadium had hij bij WVC Winterswijk, Sportclub Lochem en VV Winterswijk geselecteerde jeugdteams onder zijn hoede. Naar het oordeel van ZVV’s coach zijn de leergierige Klarenbeekse reserves de voetballers van de zondagvierdeklasser qua beleving en spelintelligentie een stap vooruit. “Er bestaat een groot verschil. Als vrouwen tot het gaatje gaan, zijn ze in staat daar nog een keer overheen te gaan. Deze jongens willen wel heel graag. Maar aangezien ze hier de afgelopen jaren alleen maar gewend zijn geweest om de lange bal te spelen, kost het wat tijd om er meer voetbal in te brengen.”

 

Afgelopen seizoen stelde ZVV’56 pas op het allerlaatste moment het klassebehoud veilig. Met een 4-1 zege in een beslissingswedstrijd tegen SC Doesburg sloot het een roerig jaar af. Voor de huidige jaargang gelooft de nieuwe trainer, ondanks de matige start, in rechtstreekse handhaving. “De vooraf gestelde doelstelling is om het beter te doen dan vorig jaar.”

 

Quacks Vaassense collega Daniel Tuasela kent momenteel nauwelijks problemen. Na de degradatie uit de derde klasse lijkt SV Vaassen linea recta af te stevenen op een terugkeer. Met achttien punten uit zes wedstrijden bedraagt de score de volle honderd procent. Wanneer de lijstaanvoerder komend weekend de onlangs gestaakte wedstrijd bij het als tweede geklasseerde Beekbergen in winst omzet, verzekert het zich van de eerste periodetitel in de ‘Apeldoornse Bundesliga’.

 

Tuasela loopt niet te hard van stapel. De voormalige Apeldoornse Boys-speler bekijkt de verrichtingen van zijn ploeg van week tot week. “Het gaat voor de wind. ZVV verraste ons vandaag in het begin doordat ze zo hoog druk zetten. Maar in de tweede helft laten we het na om meer te scoren. Het is dat we het slecht uitspelen, anders wordt het 6-0 of 7-0 voor ons. We hebben niets uitgesproken, maar we zitten dicht bij die periode. Daarna kijken we wel verder wat het wordt.”