Sport

Zusterstrijd niet eerder dan in bekerfinale

APELDOORN – Alterno 2 zorgde donderdagavond voor een daverende surprise door eredivisionist Regio Zwolle Volleybal uit de strijd om de nationale volleybalbeker te knikkeren. Alterno’s tweede team stuntte aan de Waleweingaarde. Door de 3-1 overwinning op Zwolle schaarde de Apeldoornse Topdivisionist zich bij de laatste acht in het bekertoernooi. De groenwitte hoofdmacht van Ali Moghadassian volgde zaterdag dit voorbeeld door in Amsterdam Pharmafilter US opzij te zetten.

Tot een Apeldoornse zusterstrijd komt het niet in de kwartfinale. Gezien het schema kunnen Alterno 2 en Alterno 1 niet eerder dan in de eindstrijd op elkaar stuiten. Wil het zover komen, dan moeten beide Alterno-formaties nog heel wat stuntwerk verrichten.

Cupfighter Alterno 2 moet eerst afrekenen met VC Sneek. De bekerhouder uit Friesland bereikte de kwartfinale door zich te ontdoen van…VC Sneek 2. Het eerste team van Coolen Alterno heeft met Laudame Financials VCN, een andere stuntploeg uit de Topdivisie, een op papier oplosbare klus. Als laatste sta-in-de-weg naar de finale wacht de bekerwinnaar van 2013 dan de winnaar van de tweestrijd tussen landskampioen Sliedrecht Sport en Seesing Personeel Orion, de derde club uit de op de een na hoogste speelklasse bij de laatste acht.

De mannen van Draisma Dynamo beleefden een afgang van jewelste tegen een tegenstander uit de Topdivisie. De verliezend bekerfinalist van 2017 blameerde zich zaterdagavond door met 3-2 over de knie te gaan bij Sliedrecht Sport.