Sport

Zon breekt weer door in het Orderbos

APELDOORN – Sneeuw en ijs maakten trainingsomstandigheden de afgelopen periode verre van optimaal. De kansloze nederlaag tegen koploper DOVO liet wat sporen na. Maar zaterdag brak de zon als vanouds door in het Orderbos. Csv Apeldoorn ging onverstoorbaar verder met wat allengs normaal gevonden wordt. Met 4-0 legde de Boeve-brigade ditmaal Sparta Nijkerk over de knie en blijft zodoende bovenin in de Hoofdklasse B meedraaien.

Het flitsende van voor de winterpauze bleef nog achterwege. De start verliep zelfs ronduit stroef. Ter compensatie legde csv Apeldoorn wel een dodelijke efficiency aan de dag. In een tijdsbestek van vijf minuten brak men het verweer van de tegenstander. Na een half uur liet Richard van Schooten Sparta-doelman Willemse met een welgemikte kopbal kansloos, de twaalfde goal alweer van Apeldoorns clubtopscorer. Vijf minuten later stelde de uit Lienden teruggekeerde Mark Fennebeumer met een acrobatische omhaal onder bewijs het scoren nog niet verleerd te zijn. Eentje om in te lijsten.

De Nijkerkers ondernamen in de tweede helft wel pogingen wat terug te doen. Op de momenten dat ze gevaarlijk dreigden te worden, lag Patrick Jansen telkens hinderlijk in de weg. Het duurde tot de slotminuten alvorens invaller Huseyin Güveli met twee doelpunten voor de enigszins geflatteerde eindstand zorgde.

Trainer Boeve toonde zich na afloop van zijn meest complimenteuze kant. Zo was de Uddelnaar zeer te spreken over de prestaties van zoon en aanjager Maarten, het degelijke optreden van Jordy van Dalen en Jansens solide keeperswerk. “De keeper die ik nu heb, is de broer van de keeper van vorig jaar”, klonk het op z’n ‘Boeviaans’. In eigen bewoordingen duidde Boeve ook aan het aangekondigde vertrek van de trefzekere ‘groeibriljant’ Güveli te betreuren. “Ik had overwogen om hem al wat eerder in te brengen, maar we hielden hem nog eventjes achter de hand… Dit zijn pareltjes. Die moet je slijpen. Die moet je koesteren.”

Uitgerekend bij het spel van de maker van het mooiste doelpunt van de middag plaatste Boeve een kritische kanttekening. “Ik zei tegen Fennebeumer dat ik hem naar de kant had gehaald wanneer hij die goal niet had gemaakt. Hij bracht te weinig, speelde te afwachtend en liep niet genoeg.”

Mark Fennebeumer begreep het commentaar van zijn trainer wel. “We speelden met twee spitsen. Ik ben of een tien of een negen. Dat is eventjes wennen voor mij, maar dat gaat helemaal goedkomen”, beloofde de verloren zoon beterschap voor de komende weken. Met zijn wonderschone doelpunt was Fennebeumer vanzelfsprekend wel bijzonder in zijn nopjes. “Op zo’n manier mijn eerste goal voor csv Apeldoorn maken, voelt natuurlijk heerlijk. (Foto: Rico Brouwer)