Sport

Zevental voetballers langer bij csv Apeldoorn

APELDOORN – Dean Bredewolt, Daniël Krosse, Thymo Brouwer, Sem Oerlemans, Delano Grootenhuis, Job Pothof en Nathan Greven zijn ook komend seizoen te bewonderen op Sportpark Orderbos. Tegenover het aanblijven van dit zestal staat het vertrek van Hidde Eshuis. De verdediger gaat studeren in Amsterdam en kan dit niet combineren met voetballen bij csv Apeldoorn.

Dean Bredewolt kwam in de zomer van 2019 over van DVS’33. Sindsdien is de 24-jarige doelman een vaste waarde bij de rood-gelen en draagt hij onder hoofdtrainer Jan Kromkamp de aanvoerdersband. Zijn 21-jarige collega onder de lat, Daniël Krosse, speelde tot op heden één officiële wedstrijd. Tijdens zijn debuut wist hij zijn doel schoon te houden.

Verdedigers Thymo Brouwer (21) en Sem Oerlemans (18) zijn bezig aan hun eerste seizoen in de hoofdmacht. Waar Brouwer door blessureleed nog niet in actie kwam, maakte Oerlemans zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen SVI. Voor Delano Grootenhuis wordt het zijn derde jaar bij csv Apeldoorn. De 24-jarige middenvelder kwam na de gewonnen openingswedstrijd tegen SDV Barneveld niet meer in actie wegens een blessure, maar is momenteel volledig fit om zijn rentree te maken.

Job Pothof (24) keerde dit seizoen terug in de A-selectie. De linksbenige middenvelder heeft in de eerste seizoenshelft zijn waarde laten zien in onder andere de uitwedstrijd tegen SVZW waar hij de assist verzorgde bij het winnende doelpunt van Laurence van den Enk. Ook was hij trefzeker tegen SVI. Nathan Greven speelt sinds dit seizoen op het Orderbos. De 21-jarige aanvaller uit Zutphen kwam in de eerste maanden voornamelijk als invaller binnen de lijnen, maar mocht tijdens de laatste vier competitiewedstrijden voor de vervroegde winterstop rekenen op een basisplaats.

Met het aanblijven van deze zeven spelers liggen er voor komend seizoen veertien spelers vast. Cedric Bultman, Fedde Dibbink, Laurence van den Enk, Yorik Meijer, Nigel Michels, Levi Tuasela en Noah Tuasela tekenden namelijk net als hoofdtrainer Jan Kromkamp vorig seizoen een contract voor twee jaar

Terugkeer Jasper Verstraten
Na zes jaar afwezigheid keert Jasper Verstraten komend seizoen weer terug op Sportpark Orderbos. De middenvelder komt over van DTS Ede, waar hij sinds de zomer van 2016 actief is. De 29-jarige Verstraten speelde van 2013 tot 2016 65 officiële wedstrijden in het vlaggenschip van csv Apeldoorn, om vervolgens samen met Bram Holtman te vertrekken naar huidig competitiegenoot DTS Ede. Op Sportpark Inschoten is de Apeldoorner een van de dragende krachten.

Toch kiest de docent lichamelijke opvoeding bewust voor een terugkeer op het oude nest. “Ik ben eerder deze maand 29 jaar geworden en wil nog een keer een nieuwe uitdaging aangaan. Het is fijn dat dit in mijn woonplaats kan bij een mooie club waar een prettige sfeer hangt. Ik werk namelijk in Almere en heb een gezin met twee jonge kinderen.”

Met de komst van Verstraten krijgt de selectie meer ervaring in de gelederen. “Ik heb bij DTS Ede zo’n 125 wedstrijden mogen spelen op een goed niveau. We hebben daarnaast twee keer

nacompetitie gespeeld voor promotie naar de hoofdklasse. Eén keer wisten we de finale te bereiken, maar ging het mis in de penaltyreeks. Daarnaast ben ik me als voetballer blijven doorontwikkelen. In mijn vorige periode bij csv Apeldoorn had ik weleens een ‘Frank de Boertje’ (defensief slippertje, red.). Dat is er nu wel zo goed als uit.”

Eerder dit seizoen won Verstraten van zijn nieuwe club. “csv Apeldoorn heeft een goed voetballend team, maar heeft het soms lastig tegen ploegen die op fysieke kracht spelen. Bij het voetbalspel komt meer kijken. Daar hoop ik een rol in te kunnen spelen, al is het niet zo dat ik direct uitga van een basisplaats. Ook ik zal hard moeten knokken omdat er volgend seizoen weer een kwalitatief goede en fitte selectie zal staan. Ik heb in ieder geval de motivatie om te laten zien wat ik waard ben.”

(Foto: Wout van Zoeren)