Sport

Zelf ontdekken hoe leuk roeien is

Het voorjaar komt eraan en dat is hét moment om te starten met roeien. Op zaterdag 23 maart houdt de Apeldoornse Roeivereniging De Grift daarom een open dag. Vanaf 10.30 uur kunnen belangstellenden bij Kanaal Zuid 130 (naast BMX) ontdekken hoe leuk roeien is.

Tussen 10.30 en 14.00 uur staan enthousiaste roeiers klaar om geïnteresseerden van alles te vertellen over de roeisport. Nog leuker is om zelf te ervaren hoe fijn roeien is en dat kan deze dag op de roei-ergometer, in de roeibak en/of in een echte roeiboot. Smaakt dit naar meer, dan kan er in april gestart worden met de beginnerscursus. Mensen met roei-ervaring kunnen zich ook direct aansluiten bij de inloopuren of bij een van de bestaande ploegen.

Landelijke Opschoondag

Op zaterdag 23 maart is het ook weer de Landelijke Opschoondag. Na de open dag gaan leden van de roeivereniging een gedeelte van het Apeldoornse Kanaal opschonen. Om het zwerfafval makkelijker uit het water te halen, wordt gebruik gemaakt van kano’s. Leden van De Grift vissen overigens ook de rest van het jaar afval uit het water. Vooral de wegafzettingschildjes worden regelmatig uit het water gehaald tijdens het roeien om het kanaal schoon te houden.

Over ARV De Grift

De Apeldoornse Roeivereniging De Grift is in januari 2007 opgericht. De vereniging is sindsdien in zowel het aantal boten als het aantal leden flink uitgebreid. De Grift heeft nu een ‘noodloods’ in de vorm van een viertal containers, maar er wordt dit jaar gestart met de bouw van een clubhuis. De ruim honderd enthousiaste leden kunnen vanaf de clublocatie over het kanaal naar Dieren roeien.

Binnen de roeivereniging zijn er leden die recreatief roeien en leden die nationale wedstrijden en/of marathons roeien. Er wordt geroeid in ploegverband, individueel of tijdens de inloopuren. De roeisport kan beoefend worden vanaf 12 jaar tot 80+ jaar en deze diversiteit is ook terug te zien bij De Grift. Voor meer informatie, zie: www.arvdegrift.nl