Sport

Zaalvoetbaldriedaagse Columbia volgende maand weer op de agenda

APELDOORN – Op 28, 29 en 30 december vindt dit jaar weer in sporthal Zuiderpark de Columbia Veeneman Zaalvoetbaldriedaagse plaats. Nadat vorig jaar het evenement niet georganiseerd kon worden vanwege de maatregelen rondom Covid-19, hoopt de organisatie dat dit jaar de 37ste editie van het evenement gewoon weer kan plaatsvinden. “Uiteraard zullen we de dan geldende maatregelen in acht nemen”, aldus de kersverse Columbia-voorzitter Willem Veldhoen.  

Net als de vorige jaren zal er gespeeld worden in de volgende categorieën: O-11, O-13, O-15, O-17, O-19 en de senioren. In de laatste categorie is Robur et Velocitas titelverdediger. De verenigingen die om de prijzen gaan strijden zijn naast Robur: csv Apeldoorn, WSV, Beekbergen, Groen-Wit ‘62, Victoria Boys, Albatross en uiteraard de organiserende vereniging Columbia.

Nieuw bloed
Recent zijn vier nieuwe leden toegetreden tot de organisatiecommissie en is traditiegetrouw Willem Veldhoen, als voorzitter, aangeschoven bij de organisatie. “We zijn erg blij dat vier jonge Columbianen hebben aangegeven zich te willen inzetten voor dit mooie evenement”, geeft Willem Veldhoen aan. “Met de komst van Erik Nammensma, Leon Roufs, Joost Dallinga en Jesse Veldhoen hebben we hopelijk ook de organisatie voor de komende jaren geregeld.” Erik en Leon hebben diverse malen bij de senioren de kleuren van Columbia vertegenwoordigd. Leon scoorde in december 2016 in de finale de winnende treffer, waardoor de gastheer voor het eerst in ruim 25 jaar het eigen toernooi won. 

Loting
De loting voor de indeling van de poules bij de senioren zal dit jaar plaatsvinden tijdens de opnames van de eerste TV-uitzending van FC Apeldoorn. Hier zal namens de hoofdsponsor Bouwonderneming Veeneman Mark Neuteboom Spijker aanwezig zijn. Net als bij de laatste edities zal Nieuwsblad Stedendriehoek in december weer een speciale bijlage maken waarin ook het hele speelschema is opgenomen.