Sport

WSV/Shoepimp op goede weg naar verlenging eredivisieschap

APELDOORN – De moed en risico’s die WSV/Shoepimp nam werden vrijdagavond in het rechtstreekse degradatieduel met hekkensluiter FCK De Hommel beloond. WSV’s zaalvoetballers sleepten in een bloedstollende slotfase een 8-5 overwinning uit het vuur en vergrootten daarmee de kans dat het Apeldoornse publiek ook komend seizoen van eredivisiezaalvoetbal kan genieten. “We hebben het nu in eigen hand. Hopelijk kunnen we het volgende week afmaken”, ziet aanvoerder Samir Makhoukhi de allesbeslissende laatste competitieronde vol fiducie tegemoet.

‘s Lands recordinternational wilde niet te vroeg juichen, maar besefte dat de voortekenen gunstig zijn. Directe degradatie is door de zege op FCK De Hommel inmiddels definitief afgewend voor WSV/Shoepimp. Door het sprongetje dat de Apeldoorners maakten op de ranglijst, kunnen coach Anouar Tighadouini en zijn mannen in extremis zowaar de nacompetitie ontlopen. Bij winst op de laatste speeldag bij het al veilige GZV Watergras in Gouda, kan het klassebehoud geheel op eigen kracht worden veiliggesteld. “We hadden vooraf al gezegd dat we twee finales moesten spelen. We zijn halverwege. We hebben goede zaken gedaan”, constateerde Makhoukhi tevreden.

 

Ook scheidend coach Anouar Tighadouini leek na afloop verlost van een loden last. “Het ging alle kanten op. Het was alles of niets. Ik zou het vreselijk vinden om met een degradatie afscheid te moeten nemen. We hebben het volledig in eigen hand. Als we het redden, dan voelt dat als een kampioenschap”, reageerde de naar LZV Kuypers in Lichtenvoorde vertrekkende trainer.

 

Tot vier keer toe moesten Makhkouhi en de zijnen vrijdagavond een achterstand ongedaan maken. Op jacht naar de broodnodige gelijkmaker schroomde de captain zelfs niet om het keepersshirt aan te trekken. Na Reza Ngarigota’s verlossende 5-5, met nog 1 minuut en 34 seconden op de klok, ging de ontketende thuisploeg erop en erover in de Mheenhal. “Je zag opnieuw hoeveel moeite wij hebben met het benutten van de kansen. Winnen was noodzakelijk, maar we hebben wel geleverd. Ook voor het publiek. We hebben op z’n WSV’s gewonnen. Dit was een echte apotheose”, sprak de maker van de 7-5 met een mengeling van opluchting en trots.

 

De 34-jarige routinier keek eveneens tevreden terug op zijn trip naar Indonesië, waar hij in de speelvrije periode samen met Joey Ngarigota verbleef. Vanwege hun betrokkenheid bij het op 1 juni te starten futsalprogramma van de FSG Academy, stak het WSV-duo z’n licht op bij oud-bondscoach Vic Hermans. “We zijn er tien dagen geweest. Het was een geweldige stage-ervaring.” Of er wellicht Aziatisch talent in aantocht is dat de selectie van WSV/Shoepimp komend seizoen komt versterken, wilde WSV’s captain niet zeggen. “We hebben wel wat lijntjes uitgegooid.”

 

De stand in de staart van de eredivisie zaalvoetbal ziet er voor de 22e en laatste speeldag als volgt uit: 8. WSV/Shoepimp 21-20 (76-92), 9. HV Veerhuys 21-20 (65-97), 10. TPP Rotterdam 21-19 (85-111), 11. ZVV Eindhoven 21-18 (75-115), 12. FCK De Hommel 21-13 (62-102).