Sport

WSV klaar voor zesde editie Apeldoorn Cup nieuwe stijl

Fotografie: Wout van Zoeren

Fotografie: Wout van Zoeren

Fotografie: Wout van Zoeren

Fotografie: Wout van Zoeren

Fotografie: Wout van Zoeren

APELDOORN – Na vijf Apeldoorn Cup-toernooien gespeeld te hebben bij csv Apeldoorn, heeft de Voetbal Federatie van Apeldoorn e.o. zoals afgesproken een evaluatie gehouden over de toekomst van de nieuwe opzet van de Apeldoorn Cup. Er is in ruime meerderheid besloten door te gaan met de Cup nieuwe stijl.

Daarna hebben alle verenigingen de gelegenheid gekregen zich aan te melden om als gastvrouw/-heer op te treden. Drie kandidaten hebben zich gemeld, te weten Groen Wit ’62, WSV en csv Apeldoorn. Ze hebben een presentatie verzorgd om de verenigingen over te halen op één van de drie clubs te stemmen. Uiteindelijk is met ruime meerderheid gekozen de volgende vijf toernooien te organiseren bij WSV.

Alles in één week
In de week van 20 tot en met 27 augustus vindt voor de zesde maal het toernooi om de  Apeldoorn Cup nieuwe stijl plaats. Alle wedstrijden, die leiden tot de uiteindelijke winnaar, worden in een week afgewerkt. Op zaterdag 20 augustus is de eerste ronde. Er zijn zestien deelnemende verenigingen. Klarenbeek kan vanwege de dorpsfeesten de eerste ronde niet meespelen. Om dit op te vangen speelt Beekbergen zaterdag tegen WSV 023 en zij stromen op dinsdag 23 augustus in. Klarenbeek stroomt in op donderdag 25 augustus. Op deze wijze kunnen de zestien aangemelde verenigingen deelnemen aan het toernooi. Van groot belang is het uitgangspunt: ‘deelnemen en je club laten zien is belangrijker dan winnen’. Alhoewel iedere sportvrouw/-man daar anders over zal denken. Feit is wel dat de organisatie graag wil benadrukken dat het toernooi zeker een sportieve uitdaging is voor de deelnemende teams, maar dat het ontmoeten van de Apeldoornse voetballiefhebbers en bestuurders minstens zo belangrijk is.

Na de wedstrijden van donderdag is bekend wie er strijden om de zestiende tot en met eerste plaats. Voor het volledige wedstrijdschema, zie kader.

Omdat de wedstrijden voor veel deelnemers erg vroeg in de voorbereiding plaatsvinden, zullen de voorrondes en de kwart- en halve finale-wedstrijden slechts twee keer 30 minuten duren. Bovendien mogen tijdens de wedstrijd acht wissels worden toegepast.

Grote verbetering
De zeven jaar geleden ingevoerde opzet van het toernooi is als een grote verbetering ervaren. Vooral de spelers zijn razend enthousiast. Het is en blijft natuurlijk een levende organisatie. Dus elke keer wordt er weer bijgeschaafd aan de opzet van het toernooi. De laatste evaluatie van dit toernooi bracht onder meer naar voren dat het mogelijk twee wedstrijden moeten spelen op de woensdagavond te bezwaarlijk was en niet goed paste in de nog prille voorbereiding op het voetbalseizoen. Daarom is in overleg met de deelnemende verenigingen besloten al op zaterdag te beginnen en die zaterdag daarna (27 augustus) het toernooi af te sluiten. Iedere deelnemende vereniging speelt dus minimaal twee wedstrijden.

Het voetbaltoernooi valt onder verantwoording van de Apeldoorn Cupcommissie en wordt gespeeld op de velden van WSV. Deze vereniging verleent de faciliteiten en de Apeldoorn Cupcommissie is gastheer en organisator. Het is de commissie opnieuw gelukt om zes sponsoren bereid te vinden het toernooi te ondersteunen. Zij doen een belangrijke financiële en materiele bijdrage om dit toernooi mogelijk te maken. Het zijn: 11teamsports, Uitgeverij Stedendriehoek, Bouwonderneming Veeneman bv, Broekhuis Apeldoorn, FSG Apeldoorn en Moofpeople.

Entreebewijs is lot
“Elke keer als u naar de velden van WSV aan De Voorwaarts komt om een wedstrijd bij te wonen, wordt er een kleine bijdrage gevraagd aan alle bezoekers. Voor slechts een euro ontvangt u een entreebewijs dat tevens dienst doet als lot. Op zaterdag 27 augustus, tijdens de rust van de finale, worden de winnende nummers bekendgemaakt en kunnen de winnaars hun prijs ophalen. De gehele opbrengst gaat ook dit jaar weer naar een goed doel. De EVE Foundation is dit toernooi de gelukkige en komt die eer toe. De EVE Foundation ondersteunt kinderen die een ouder of beide ouders verliezen. Sport is een thema om mee te kunnen blijven doen. Vaak is begeleiding van de kinderen, maar ook van de mensen in de sportvereniging belangrijk om succesvol te blijven sporten. We willen het geld gebruiken om dit thema uit te werken en samen met de voetbalverenigingen uit te voeren.”

Ambiance en strijdlust
“Laat u niet weerhouden om naar dit in potentie mooie toernooi te komen. Moedig uw team aan. Probeer een indruk te krijgen hoe de verenigingen er voor staan in hun voorbereiding richting de beker- en wedstrijdcompetitie. Geniet van de ambiance, de strijdlust en vooral de kameraadschap tussen de deelnemers en supporters onderling. Gewoon komen naar De Voorwaarts, naar de velden van WSV!”

Wedstrijdschema zaterdag 20 augustus:

13.00 uur: sv Orderbos-TKA

13.00 uur: sp Teuge-Eerbeekse Boys

13.00 uur: WSV-Robur et Velocitas

14.45 uur: ZVV’56-Loenermark

14.45 uur: AGOVV-Albatross

14.45 uur: Beekbergen-WSV023 (vervangt sc Klarenbeek)

16.45 uur: Groen Wit ’62-Victoria Boys

16.45 uur: Columbia-csv Apeldoorn

 

Kwartfinales: dinsdag 23 augustus

Halve finales: donderdag 25 augustus

Finaledag: zaterdag 27 augustus (de finale begint om 17.00 uur)