Sport

WSV haakt aan bij professionalisering zaalvoetbal

APELDOORN – De aanstelling van een nieuwe trainer, concrete samenwerking met de Full Force Sports Academy en lidmaatschap van de Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal. Nu plannen van een professionelere aanpak van de zaalvoetbalsport in Nederland langzaam vorm krijgen, wil WSV/Shoepimp graag aanhaken. Promotie naar de Eredivisie was de eerste stap die de Apeldoornse vereniging zette. Volgens een geheel eigen visie hopen WSV’s beleidsbepalers de komende jaren een solide basis te creëren om zowel op topniveau als sociaal-maatschappelijk terrein te blijven scoren.

Met Anouk Roest haalt WSV/Shoepimp een oude bekende in huis om de doelstellingen van de clubleiding te verwezenlijken. De huidige trainer van FC Marlène uit Heerhugowaard volgt komend seizoen Anouar Tighadouini op als hoofdcoach van Apeldoorns hoogst spelende club. Roest krijgt de opdracht een team te formeren uit ervaren krachten, talenten uit de eigen opleiding en toppers uit het op 1 juni te starten zaalvoetbalprogramma van de FSG Academy. Deze bonte mix moet WSV/Shoepimp op termijn tot een stabiele Eredivisionist maken. Joey Ngarigota, met wie Roest ooit een gevreesd aanvalsduo vormde dat tijdens WSV’s topjaren op het veld Hoofdklasseverdedigingen tot wanhoop dreef, assisteert zijn oude strijdmakker bij deze missie.

 

WSV/Shoepimp resteren nog negen wedstrijden om het verblijf in de hoogste speelklasse veilig te stellen. Door de nipte 6-5 nederlaag bij kampioenskandidaat Hovocubo in Zwaag zakten de Apeldoorners naar de negende plaats. Met de aanstaande trainerswissel in het vooruitzicht kan met name de wedstrijd tussen FC Marlène en WSV/Shoepimp op vrijdag 24 maart weleens een extra pikant tintje krijgen. Op de op twee na laatste speeldag staan de huidige en toekomstige club van Anouk Roest in Heerhugowaard voor de derde keer in het huidige seizoen tegenover elkaar.

 

WSV’s samenwerking met de FSG Academy is aan het begin van deze week officieel bekrachtigd. Op maandag 23 januari tekenden beide partijen daartoe een intentieverklaring. De deelnemers aan het toekomstige Futsal-programma van de FSG Academy kunnen hun talenten ontplooien in combinatie met onderwijs. Volgens de methodieken van oud-zaalvoetbalbondscoach Vic Hermans gaan Joey Ngarigota, Samir Makhoukhi en Cihan Özcan de FSG-studenten en mogelijke nieuwe WSV-aanwinsten de fijne kneepjes van het zaalvoetballen bijbrengen.

 

Eveneens deze week krijgt de oprichting van Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal gestalte. De clubs uit de Eredivisie hebben zich verenigd om hun eigen belangen beter te behartigen. Het samenwerkingsverband gaat voor de clubs op het hoogste niveau onder meer zorgdragen voor de commerciële exploitatie van de media- en sponsorrechten en de promotie van het merk Eredivisie. De nieuwe belangenbehartiger neemt deze taken over van de KNVB.