Sport

Winnend csv Apeldoorn laat eindelijk ware gezicht zien

APELDOORN – De donkere wolken die zaterdag boven sportpark Orderbos hingen, bleken nadien enkel en alleen van atmosferische invloed. Aan hoe csv Apeldoorn het op een gure herfstmiddag droog hield ondanks de bij tijd en wijle stevige regenval, kon meer symboliek worden toegekend. De klinkende 3-0 overwinning op koploper Excelsior ’31 laat de zon voor even doorbreken voor Jürgen Schefczyk en zijn ploeg. Al besefte de csv-trainer al te goed dat één zwaluw zelfs op de drempel van de winter nog lang geen zomer maakt.

Schefczyk voelde zich naar eigen zeggen niet van een loden last bevrijd na csv’s eerste competitiezege sinds 23 september. Zes opeenvolgende duels was de Hoofdklasser na de eclatante 0-5 overwinning bij NSC Nijkerk zonder driepunter gebleven. Acht weken, drie nederlagen, drie gelijke spelen en liefst zeventien tegengoals later was het eindelijk prijs. “Er valt niks van me af. Ik ben gewoon heel blij dat we hebben gewonnen. Het stond goed. Het meest essentiële was dat we nu 90 minuten in de organisatie hebben gespeeld”, stipte de geplaagde trainer nadien het misschien wel voornaamste winstpunt aan.

 

Schefczyks pupillen hadden het bier rijkelijk verdiend dat ze na het laatste fluitsignaal op het balkon voor het clubhuis van hun trouwste supporters in ontvangst mochten nemen. Csv kreeg loon naar werken na een puike teamprestatie. Met een sterk blok met Steven van Es en Maikel Lange als gangmakers trad de thuisploeg de lijstaanvoerder uit Rijssen vastberaden tegemoet. De Apeldoorners hadden één gezamenlijk doel voor ogen: het doel van de tegenpartij. Maarten Boeve (44.) en Sander Krijns (46. en 93.) wisten het te vinden.

 

Na alle tegenslagen van de afgelopen weken zat het voor de verandering ook eens mee. Die paal, die na achttien minuten een voorsprong voor de bezoekers in de weg stond, stond er niet voor niets… Mede daardoor hield Patrick Jansen, in de huidige voetbaljaargang meer dan eens de beheerder van een schiettent, voor de tweede keer de nul. “We maken zelf drie goede goals en mogen we dat geluk misschien ook een keer hebben?” oordeelde de winnende trainer.

 

Peter Wesselink, de Apeldoornse coach van Excelsior’31, accepteerde de nederlaag gelaten. “3-0 is 3-0. Al waren wij de eerste 25 minuten heer en meester. Er waren twee of drie momenten in de zestien waaruit een goal voor ons had kunnen vallen. Doordat het bij ons op een gegeven moment aan de bal niet meer goed was, brachten wij csv een beetje in de wedstrijd. Die 1-0 valt één minuut voor rust op een redelijk vervelend moment voor ons. En als je dan na rust nog wat wilt, mag je niet meteen een tweede goal tegenkrijgen.”

 

Dat Wesselinks formatie door het verlies in Apeldoorn de koppositie inmiddels moet delen met Sportclub Genemuiden, doet voor de trainer niets af aan de prima prestaties tot dusver. “Je hoort mij niet klagen. We hebben de eerste periodetitel gewonnen en willen gaan voor een Top-5 positie. Een meer dan realistische doelstelling. Zo’n wedstrijd als deze laat echter zien dat er geen makkelijke wedstrijden bestaan.”